6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Zabıtadan kantinlere sıkı denetim

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından okul kantinleri denetlendi.

Zabıta ekipleri, başta ilköğretim okulları olmak üzere, lise, yüksekokul ve fakülte kantinlerinde satışa sunulan gıdaların denetimini yaptı.

Yozgat Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, zabıta ve gıda mühendisleriyle birlikte okul kantinlerini tek tek dolaşıp denetim yaptıklarını belirterek, "Denetimlerde özellikle son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Son kullanma tarihleri geçen ürünleri anında aldırıyoruz. Çünkü okul kantinlerinden alışveriş yapan çocuklar son kullanma tarihlerine dikkat etmiyorlar. Son kullanma tarihi geçen ürünleri yiyor ve hasta olabiliyorlar" dedi.

Zabıta Müdürlüğü olarak denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirten Baran, "Öğrencilerimizden isteğimiz, yedikleri gıdaların son kullanma tarihlerine baksınlar. Eğer geçtiyse almasınlar veya iade etsinler. Satışı yapan eğer itiraz ediyorsa bizi arasınlar. Biz gerekli cezai işlemi uygularız. Ama şuana kadar yaptığımız denetimlerde de cezai işlem konusu olmadı. Kurallara uyan tüm kantin yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?