19
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Zabıtalar çiğdem söktü

Seyyar satıcıların korkulu rüyası olan zabıtalar Yozgat’ta kırlara çıkarak çiğdem söktü.

Yozgat Belediyesi’nin bu yıl 2’incisini 7 Nisan Cumartesi günü düzenleyeceği Çiğdem Şenliği öncesi üzerlerinde üniformalarıyla kırlara çıkan Zabıta Ekipleri, ellerindeki küsküçlerle (çiğdem sökmek aleti) çiğdem söktü. Halkın sağlığını korumak için sürekli denetim yapan ve özellikle seyyar satıcıların korkulu rüyası olan zabıta memurları, kısa süreliğine bu görevlerini bırakıp, doğada çiğdem toplayarak hem çocukluk günlerini tekrar yaşadı, hem de Çiğdem Şenliği için çiğdem topladı.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, geçen yıl ilk defa düzenlenen Çiğden Şenliğimi bu yıl 7 Nisan Cumartesi günü yapılacağını belirterek, “Belediye birimleri olarak, bu şenliğe katkı sağlıyor. Biz de zabıta müdürlüğü personeli olarak çiğdem topluyoruz. Bu topladığımız çiğdemleri belediye kültür müdürlüğümüze teslim edeceğiz. dedi.

Zabıtanın görevinin sadece gıda denetimleri, seyyar satıcı ve dilencileri toplamanın dışında, belediyenin düzenlediği kültür hizmetinde de üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ifade eden Baran, “Özellikle kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizi ve kültür varlıklarımızı tekrar yaşatan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyor ve tüm halkımızı 7 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek olana Çiğdem Şenliğimize davet ediyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 11:55:34
Güncelleme :4 Nisan 2012 Çarşamba 12:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?