26
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Zamda geri adım atıldı

Yozgat’ta ekmeğe yapılan 10 kuruş geri çekildi.  Yozgat’ta 7 Eylül’de 60 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin 70 kuruşa çıkartılması üzerine vatandaşlardan ve Tüketicileri Koruma Derneğinden büyük tepki gelince belediye devreye girdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bugün saat 11.00’de Yozgat merkezde bulunan fırın işletmecileri ile bir toplantı düzenleyerek ekmek fiyatlarının geri çekilmesini istedi. Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren toplantının ardından ekmek fırını işletmecileri verilen zammı geri çekti.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Bu konuda halkımızdan büyük tepki geldi. Biz de çevre iller ve ilçelerimizde araştırma yaptık. Araştırma sonucunda ekmek fiyatlarının Yozgat’ta daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu konuda fırın işletmecileri ile bir toplantı yaparak verilen zammın geri çekilmesini istedik. Onlar da zammı geri çektiler. Yarın itibariyle 250 gram ekmek yine 60 kuruştan satılacak.” dedi.

Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, yapılan toplantıda uzlaşmanın sağlanması ve ekmeğe verilen zammın geri alınmasından kamuoyu adına mutlu olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 13:19:52
Güncelleme :18 Eylül 2012 Salı 15:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?