5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Konutların yüzde 40'ı ruhsatsız

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'taki konutların yüzde 40'ının ruhsatsız olduğunu belirterek, bu konutların ruhsatlandırılması ile ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Başer, yaptığı açıklamada, şehirlerindeki konutlarla ilgili yaptıkları incelemelerde, büyük bir kısmının yapı kullanma izin belgelerinin olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Başer, "İlimizde 24 bin konut bulunuyor ve bu konutların yüzde 40'ının oturma ruhsatı bulunmuyor" dedi.

Konut sahibi vatandaşların, oturdukların meskenlerle ilgili yapı kullanma (oturma) ruhsatını biran önce almaları gerektiğini vurgulayan Başkan Başer, "Proje yapıldıktan sonra oturma ruhsatını alma süresi 5 yıldır. 5 yılı geçtikten sonra projenin yenilenmesi gerekmektedir. İlimizde yaptığımız incelemelerde konutlarda oturan özelikle kooperatif inşaatlarına üye olmak kaydıyla konut sahibi olan hemşehrilerimizin oturdukları evlerin, oturma ruhsatının olmadığı görülmüştür. Ruhsatsız oturanların bu aydan itibaren yazılarını çıkartıp kendilerine göndereceğiz" diye konuştu.

Ruhsatsız oturan konut sahiplerinin ileriki günlerde sularının kesileceğini ifade eden Başer, vatandaşların mağdur olmamaları için yeni çıkan yasalara uygun olarak belediyeye müracaat ederek, yapı kullanma ruhsatlarını alabileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 15:48:57
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 15:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?