5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Öğrenci servislerine denetim

Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, sabah saatlerinde öğrenci servisleri üzerinde denetim yaptı.

Yozgat Opet Kavşağı'nda saat 07.00 sıralarında yapılan denetimlerde, servislerin bazılarının hiçbir eksiği bulunmazken, bazılarının ise kuralları hiçe saydığı ortaya çıktı. İlçe ve köylerden öğrenci taşıyan bazı minibüs şoförlerinin, araçlara öğrencilerin haricinde yolcu aldıkları, emniyet kemerlerini takmadıkları ve öğrencilerin yanında bidonlarla mazot taşıdığı ortaya çıktı.

Servis şoförleri öğrencilere emniyet kemerlerini taktıramadıklarından yakınırken, öğrencilerin arasında bidonlarla mazot taşıyan servis şoförü ise minibüsün yakıt deposunun delik olduğunu ve mazotun bittiği yerde bidondaki mazottan takviye ettiğini söyledi.
Yapılan denetimler sonucunda kontrol edilen 30 araçtan 10 araca, 490 YTL para cezası kesilirken, camlarına film çektiren araçlara da ceza yazılarak filmler çıkarttırıldı. Fazla yolcu taşıyan araçlardaki yolcular polisler tarafından araçtan indirilirken, işlerine geciken memurlar polis otolarıyla işyerlerine bırakıldı.

Yozgat Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Arabacı, belirli aralıklarla öğrenci servisleri üzerinde denetim yaptıklarını belirterek, "Amacımız, 2005-2006 eğitim öğretim yılını kazasız belasız atlatmak ve öğrencilerimizin rahat bir yolculuk yapmasını sağlamak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 15:13:28
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 15:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?