5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

PMYO, eğitime başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2005-2006 eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Yozgat PMYO Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Yarbay Dursun Ertuğrul Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ceyhan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat PMYO Müdürü Zuhuri Küçükakkaya, polis meslek yüksek okullarının, Emniyet Teşkilatı'nın ihtiyacı olan memurları yetiştiren, 2 yıl süreli, ön lisans düzeyinde eğitim ve öğretim veren, parasız yatılı ve üniformalı eğitim kurumları olduğunu söyledi. Küçükakkaya, "Okulumuzda geçen yıl 481 öğrenci eğitim görmekteydi. Kapasite artırımıyla bu eğitim ve öğretim döneminde 38'i bayan 495 erkek olmak üzere 533 kişi eğitim görmektedir. Halkımızın huzur ve asayişini, ülkemizin güvenliğini sağlamak üzere göreve talip olan polis de, çağdaş teknolojileri yakından takip eden, bilgisayar, internet gibi cihazları ve sistemleri kullanabilen, modern gelişim, iletişim ve değişim çağını yakalayan bir seviyeye ulaşılmıştır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, güvenliğin, modern ülkelerin ve devletlerin vazgeçemediği en önemli özelliklerden biri olduğunu belirterek, "Ülkemizin iç güvenliğini, asayiş ve huzurunu da polis teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü vasıtasıyla sağlar. Emniyet teşkilatının bu kaynağı, bugün açılışını yaptığımız bu güzide kurumlar ve okullardır. Gençlerimiz, buradan aldıkları sağlam bir eğitim ve görev anlayışıyla, disiplin ve vatan sevgisiyle yurdun her yerinde görev yapmak üzere eğitilirler ve görev talip olurlar" diye konuştu.

Polis okullarının açılmasından sonra bu teşkilata olan güven, bu teşkilatın eğitimine olan güvende arttığını vurgulayan Vali Sözer, şöyle devam etti: "Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu da açıldığı günden bugüne kadar, layık olduğu yeri bulmuş ve gösterdiği büyük başarı, disiplin anlayışı, eğitimi sayesinde bizleri daima gururlandıran bir konuma gelmiştir. PMYO'nun yeni yılının hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum." Konuşmaların ardından öğrencilerin folklor ve spor gösterileriyle tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:27:08
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?