5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Polis Haftası etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü Yozgat'ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende yaptığı konuşmada Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Türk Polisi'ni yasa dışı eylemlerdeki sağduyulu tutumu nedeniyle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zuhuri Küçükakkaya, daire müdürleri, emniyet mensupları, polis okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik, sosyal ve çağdaş devletimize yönelecek her türlü şer odaklarını önlemek ve milletimizin, her karışı atalarımızın kanları ile sulanmış bu vatan toprakları üzerinde, huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin etmek için gece gündüz çalışmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Polis teşkilatımız, özellikle geçirmekte olduğu çok hassas dönemlerde, provokasyon eylemlere karşı gösterdiği sağduyulu yaklaşım ve soğuk kanlı tavrıyla herkese örnek olmakta ve ülke genelinde, din, dil, ırk ayırımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir arada yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini başarıyla yerine getirmektedir. Tüm teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, yeniden baş gösteren terör olaylarına dikkat çekerek, terör örgütü mensuplarının, ülke bütünlüğünü bozmak, insanları birbirine düşürmek için henüz oyunla terörü ayıramayacak durumda olan çocukları, sokaklara salmak gibi bir alçaklık sergilediğini söyledi.

Vali Sözer, hain, bölücü örgüt terör eşkıyasının yurdumuzu karıştırmak, insanları birbirine düşürmek, çatıştırmak, devlete, ülkeye, cumhuriyete olan güvenini sarsmak için her türlü düzeni ve kışkırtıcılığı yaptığını ifade ederek, "Türk Polisi, böyle bir komplo karşısında dahi fedakarlık göstermiş, sağduyu sergilemiş, kanını akıtmış ama ülkenin huzur ve güvenini, istikrarını bozacak hiç bir davranışta bulunmamıştır. Yani Türk Polisi, son sınavından da büyük başarı ile geçmiştir. Türk Polisi, bu güven anlayışı ile Türk Cumhuriyeti'nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, yasaların bekçisi, koruyucusu savunucusudur" ifadelerini kullandı.

Tören, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yürüyüşüyle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 22:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?