5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Çirkin görüntüler ortadan kalkıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehir dışına taşınan hayvan barınaklarında inceleme yaptı.

Yozgat Belediyesi Meclisi'nin şehir içerisinde hayvan beslemenin yasaklamasının ardından, şehir içerisindeki hayvan üreticileri şehir dışına taşınmaya başladı. Belediyenin tahsis ettiği arsalar üzerine hayvan barınaklarını yapan üreticiler yeni yerlerine yavaş yavaş taşınmaya başlarken, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, hayvan barınaklarında inceleme yaparak, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Belediye Başkanı Başer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme süreci içerisinde bir çok çalışmasının bulunduğunu, bu süreç doğrultusunda Yozgat'ta da yeni ve güzel gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Başer, "Modern bir şehir olma yolunda ilerleyen ilimizde, şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslenmesini yasakladık. Bu doğrultuda geçimini havancılıkla yapan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları içinde Yozgat Kapalı Cezaevi mevkiinde hayvan üreticilerine arsa tahsisi yaptık. Üreticilerimizde burada tip proje üzerine hayvan barınaklarını inşa ettiler. İl merkezinde hayvancılıkla geçimini sağlayan 45 üreticimiz yeni yerlerine taşınmaya başladı" dedi. Uygulanan bu projenin Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Başer, "İnsanlarımızın 40-50 yıllık geleneklerini değiştirdik. Yapılan bu çalışmada hiçbir sonun yaşamadığımız gibi, üreticilerimizden büyük destek gördük. Üreticilerin hepsinin bir arada olması, toplu hayvan ve süt satışlarını sağlayacak ve bir ekonomik canlılık getirecektir. Ayrıca üreticilerin en büyük sorunu olan hırsızlıklar da birliktelikten dolayı önlenmiş olacak. Gerekirse buraya güvenlik sistemi oluşturulacak. En önemli olay ise şehir içerisinde oluşan çirkin görüntüler ortadan kalkmış oldu" dedi.
Yeni yerlerine taşınan üreticiler de yerlerinden memnun olduklarını belirterek, "Bizler geçimimizi hayvancılık yaparak sağlıyoruz. Yerimiz olmadığı içinde bu işi mahalle aralarında yapıyorduk. Ancak bu işi yaparken çevremizi rahatsız ettiğimizi biliyorduk. Belediyemiz bize böyle bir yer tahsis edince seve seve kabul ettik ve buraya taşındık" şekline konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 10:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?