2
Mayıs
2024
Perşembe
YOZGAT

Erdoğan Akdağ

Yozgat’a 3 fakülte binası, 1 laboratuvar, 1 Anadolu öğretmen lisesi, 1 ilköğretim okulu ve 1 lise yaparak eğitime büyük bir katkı sağlayan hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ, daha önce yaptırmış olduğu Serpil Akdağ Lisesi’ne ek olarak 18 derslikli binanın temelini törenle attı.

Erdoğan Akdağ Mahallesi Serpil Akdağ Lisesi’nde düzenlenen temel atma törenine; Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali yardımcıları İzzettin Sevgili, Hasan Kayhan, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ, daha önce yapılan binaya ek bina için projelerin hazırlandığını ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kaynak sıkıntısından dolayı yapamadığını belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu teklifi bize getirdi bende çocuklarımla istişare ederek bu binayı yapmayı kabul ettim" dedi. İnşaat bedelinin 350 milyar lira değerinde olduğunu ifade eden Akdağ, "18 derslikli ve çok amaçlı bir salona sahip olan bu bina, 2005-2006 eğitim yılına hazır olacaktır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Erdoğan Akdağ’ın Yozgat’a ilköğretim okulu, lise, fakülteler ve sosyal tesisler yapan hayırsever bir işadamı olduğunu ifade ederek, "İşadamımız daha önce yapmış olduğu lise binasına ek olarak bina yaptırmakta, ve bu gün bu binanın temelini atmış bulunuyoruz. Kendilerine bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar