25
Nisan
2024
Perşembe
AYDINCIK - YOZGAT

Kazankaya Kanyonu büyüledi

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Belediyesi tarafından düzenlenen '10. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali' coşkuyla kutlandı.

Kazankaya'da düzenlenen festivalin açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, Çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kazankaya Belde Belediye Başkanı Celal Kılıç, festivali düzenlemekteki amaçlarının Kazankaya Kanyonu'nu tanıtarak, iç ve dış turizmin hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Kazankaya Kanyonu'nun Yozgat'ın görülmeye değer doğal güzelliklerinin başında geldiğini belirterek, "Yozgat Turizm Konseyi'nin ana konularından birisi, yörenin kalkınmasına ve bu güzelim vadinin ülke turizmine kazandırılmasıdır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Kazankaya Kanyonu literatüre girmiştir. Son iki yıldır belediyelerimizle birlikte bu bölgenin kalkınması, iç ve dış turizme açılması için birçok yatırım yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Bölgemizin kalkınması ve turizme açılabilmesi için herkese görevler düşmektedir. Herkesin bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Birliğin olduğu yerde hareket, üretim ve kalkınma vardır. Birliğin olduğu yerde kötülükler yok olur. Onun için birlik ve beraberliğinizi kaybetmemenizi istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından mehter takımı bir konser verdi. Daha sonra festivale katılan tüm katılımcılar kanyonu gezerken, Vali Amir Çiçek, "Bizler bu eşsiz doğa harikası vadiyi turizme açmak istiyoruz ve gerek yurt içinden gerekse yurt dışından insanlarımızın burayı gelip görmeleri için davet ediyoruz. Su ve dağ sporları başta olmak üzere çok çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bu kanyonu görmek için gelenlere valiliğimiz ve belediyemiz tarafından gerekli ev sahipliği yapılacaktır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 16:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?