4
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDINCIK - YOZGAT

Vali Çiçek'ten Aydıncık'a ziyaret

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Aydıncık ve Çekerek ilçelerini ziyaret ederek, bir dizi açılış törenine katıldı.

Vali Amir Çiçek, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, Bayındırlık ve İskan Müdürü İbrahim Tamer ve Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız ile birlikte önce Aydıncık ilçesini ziyaret etti.

Şebek Mevkiinde devam eden yol bakım ve yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Çiçek, ardından Aydıncık Kaymaklığı'na geçerek, Kaymakam Taner Tengir'den ilçenin sıkıntıları hakkında bilgi aldı. İlçedeki birçok esnafı da ziyaret eden Çiçek, inceleme gezisinde bir anaokulu binası inceledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Çekerek Kaymakamlığı'nın ardından Çekerek Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Duran Özkan'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek, Çekerek, Halıköy ve Kazankaya belediyeleriyle Hollanda'nın Roermond Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Turizm Geliştirme Projesi'ni inceledi.

Çiçek, ilçenin turizm değerleriyle gelişecebileceğini belirterek, fırsatların iyi ve yerinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İnşaatı devam eden Sürayyabey Barajı'ının suları altında kalacak olan Kurtağılı Köyü'nde incelemede bulunan Çiçek, Köy Muhtarı Turan Akbaş'tan köylülerin taleplerini dinledi. Vali Çiçek, "Devlet her zaman vatandaşının yanındadır, hizmetindedir. İstimlâk bedeli ve diğer konularla ilgili hiç kimsenin hak kaybı olması mümkün değildir" dedi.

Ardından Çekerek Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi'nin açılışını yapan Amir Çiçek, daha sonra Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda Umut Engel Tanımaz (Umut-Et) Projesi'nin tanıtım programına katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?