24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Saraykent'te festival coşkusu

Yozgat'ın Saraykent İlçe Belediyesi, Saraykent 1. Birlik, Beraberlik Güreş ve Müzik Festivali düzenledi.  Saraykent Stadyumu'nda düzenlenen festivalin açılış törenine, Yozgat Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Saraykent Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Saraykent Belediye Başkanı Halis Öçal, Tüm Yozgat milletvekillerini festivale davet etmelerine rağmen vekillerin katılmadıklarını belirterek, milletvekillerinin bu davranışlarının kendilerini üzdüğünü söyledi. Bu yıl ilk defa bir festival düzenlediklerini ifade eden Başkan Öçal, "Saraykent 1972 yılında, Karamara Belediyesi olarak kurulmuş, 1991 yılında da ilçe olmuştur. Yeni bir ilçe olmasına rağmen kısa zamanda başarılı adımlar atarak gelişen bir ilçe haline gelmiştir" dedi. Yapılan belediyecilik hizmetlerini anlatan Başkan Öçal, "İlçemizin hükümet konağı inşaatı sürmekte. Belediye binamızın onarımı tamamlanmıştır. İlçemizin girişine yeni görünüm kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Orta Anadolu'nun en büyük tahıl ve hayvan pazarının ihalesini tamamladık, inşallah Kasım ayında hizmete girecek" şeklinde konuştu.

Festivalin isminin birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden Başkan Öçal, "Seçimlerde birbirimize muhalif olabiliriz ancak seçim sonrası ilçe menfaatlerimiz için birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk oluruz. Halkımız, festivalimizle birlikte ata sporumuzu güreşe doyacak. Akşam ise sevilen sanatçılarımız konserler verecek. Festivalimizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu festival daha da gelişerek devam edecektir" dedi.

Konuşmalardan sonra meydana çıkan pehlivanlar izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatırken, vatandaşlar, Yozgat milletvekillerinin hiç birisinin festivale katılmamasına tepki göstererek, "Saraykent, Yozgat'ın ilçesi değil mi? Milletvekillerimiz Meclis'e giderken Saraykent halkından oy almadılar mı? Bugün ilçemizin en mutlu gününe katılmayan vekillerimiz yarın seçim gününde hangi yüzle ilçemize gelecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 11:50:01
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?