22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'En modern borsa olacağız'

Yozgat'ın Yerköy Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcüoğlu, Yerköy'ü İç Anadolu Bölgesi'nin en modern borsalarından biri halene getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Cemalettin Kömürcüoğlu yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde borsa sitesinde depoları bulunan üyelerin oturacak yerlerinin bulunmadığını ifade etti. Kömürcüoğlu, "İlk iş olarak yazıhane projelerini çizdirtip ve iki ay gibi kısa bir sürede üye yazıhanelerini tamamlayarak kendilerine teslim ettik.

Borsamızın su ihtiyacını gidermek borsaya gelen çiftçilerin su sıkıntısı çekmemesi için sondaj çalışmasıyla suyu çıkardık. En yakın zamanda su ihtiyacımızı bu şekilde karşılayacağız. Borsamız arazisinde bulunan Selektör'ü borsamız bünyesine kattık ve çiftçilerimize 24 saat kaliteli tohum üretmek için çalışmaktadır" dedi.

Yerköy Ticaret Borsası'nı 170 bin YTL borçla devraldıklarını hatırlatan Kömürcüoğlu, "TOBB'a olan aidat, sigorta, vergi borçlarını ve ilçemiz içine olan borçlarımıza öncelik verdik ve kısa bir sürede borcumuz 114 bin YTL'ye kadar indirdik. Bu sene sonuna kadar bütün borçlarımızı ödemek istiyoruz" diye konuştu.

Mevcut satış salonunun yeterli olmadığını ve acil bir satış salonuna ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan Kömürcüoğlu, "Satış salonu ve hizmet binası için yeni bir proje çizdirdik, çalışmalara başladık. Hizmet binası projemiz 500 metrekare 3 katlı olup 1. katta satış salonu, laboratuar, tescil servisi, 2. katta yine tecil ve istatistik servisi, sekreter muhasebe servisleri, 3. katta borsa yönetim odaları, konferans salonu bulunmaktadır.

Bir iki ay içerisinde 1. katı tamamlayarak satış salonunu hizmete açacağız. 2006 yılında bütün binanın tamamının bitmesi için gayretlerimiz sürecektir. Hizmet binamızın proje maliyeti yaklaşık olarak 450 bin YTL olarak belirlenmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 14:37:17
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 13:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.104.184.xxx Tarih : 4.03.2006 23:56:38
Borsamızdan en buyuk talebım vatandasımızı bılınçlendirme kursları acması bunun için ab projelerı bedava destek ve maddı kaynak verıyor bundan yararlanıp bunu yozgatlı çiftçiyee sunulmalı anlatılmalı...Yozgatta badem ceviz gibi para getiren urunlerın yetiştirilmesi yaygınlaştırılmalı bugday arpa yerini bu urunlere bırakmalı..