6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARADENİZ

İlköğretim öğrencilerinden resim sergisi

Tokat Öğretmenevi’nde ilköğretim öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı. Açılışa AKP Milletvekili Ergün Dağcıoğlu AKP Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Aldemir , Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ve Vali Erdoğan Gürbüz katıldı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Dağcıoğlu resim sahibi çocuklarla birebir ilgilenerek bu tür faaliyetlerini devam ettirmeleri gerektiğini belirterek “bize düşeni de yapmaya hazırız” dedi. Sanatın önemine dikkat çeken Dağcıoğlu; “Maalesef gençliğimiz olumsuz alışkanlıklara sahip olabiliyor. Bunu isteyen kötü emelli insanlar daha hayatının baharında hayatı yeni tanıyan çocuklarımızı kandırıyor. Ben bu manzaraları görünce kendi evlatlarım gibi üzülüyorum.

 Tabi bizler bu olayların yaşanmaması için bütün çabayı gösteriyoruz ancak her çocuğumuzun başına bir polis dikemeyiz. İşte bu noktada aileye çok büyük görevler düşüyor, çocuklarımızı bu gibi zararlı şeylerden uzak tutmanın yolu ruh güzellini tattırmaktır. İşte burada ki unsur sanattır sanat insanların ruhunu güzelleştiren en önemli unsurdur çocuklarımızı sanata yönlendirirsek hem boş zamanlarını değerlendirmiş hem de zararlı işlerden uzak tutmuş oluruz, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi hayatta her şey oluna bilinir ancak sanatçı zor olunur. Biz de üstümüze gereken tüm görevi yapmaya hazırız şu asla unutulmasın ki geleceğimizin sigortası çocuklarımızdır” dedi.
Yakup Orakçı-Kenthaber/Tokat
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 13:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?