5
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Fatih Kısaparmak Amasya'da

Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan '700. gün' programına katılmak için Amasya'ya gelen ve bir konser veren ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak, 1965 yılında yaşadığı yerleri görünce ağlamamak için kendisini zor tuttu.

1965 yılında babası Necip Güngör Kısaparmak'ın Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı Amasya'da 5-7 yaşları arasında 2 yıl kalan ve okuma-yazmayı ilk kez Amasya'da öğrenen Fatih Kısaparmak, o yıllarda yaşadığı evi görünce duygulandı. Belediye Başkanı İsmet Özarslan ile birlikte yaşadığı evi görmeye giden Fatih Kısaparmak, şimdi kuaför salonu olan evin girişinde annesini telefonla aradı. Annesiyle konuşurken annesinin ağlamasından ötürü çok duygulanan ünlü sanatçı, ağlamamak için kendisini zor tutarken, okuma- yazmayı öğrendiği okulu görünce çocukluk günlerini hatırladı. Okuduğu sınıfı bile unutmayan sanatçı daha sonra annesiyle birlikte çocukluğunda dua ettiği Pirler Türbesi'ne giderek dua etti.

Babasının Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde makam şoförü olan Zeki Tam'ın (72) yaşadığını öğrenen ve ziyaretine giden Kısaparmak, "Baba yadigarı" dediği Zeki Tam ile uzun süre sohbet ederek hasret giderdi ve eski günlerinde yaşadığı anılarını tazeledi. Amasya'nın kendisini duygulandırdığını belirten Kısaparmak, Amasyalılar'ın da kendisine gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 13:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?