18
Mayıs
2024
Cumartesi
HAMAMÖZÜ - AMASYA

Adil Candemir Hamit Kaplan Güreş Şenlikleri yapıldı

Amasya’nın Hamamözü İlçesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Adil Candemir Hamit Kaplan Güreş Şenlikleri’ne katılan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Eğer AB’yi bu hükümet başaramazsa, biz başaracağız" dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ile birlikte Amasya’ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Hamamözü Laçin sınırında partililer tarafından karşılandı. Yaklaşık 100 araçlık bir konvoy ile Hamamözü’ne giren Mehmet Ağar, otobüsün içerisinden vatandaşları selamladıktan sonra geleneksel 6. Adil Candemir, Hamit Kaplan Güreş Şenlikleri’ni izledi. Daha sonra Gümüşhacıköy’de bulunan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin türbesini ziyaret eden Mehmet Ağar, sesi kısık olduğu için çok fazla konuşamadığını ifade ederek, "Hükümetin hiç gözünün almadığı bazı kesimler var, kayıttan silmiş bunları. Çiftçiler, esnaflar, işçiler, emekliler. Biz bunların dertlerini dile getirmek için biraz gönülden feryat ettik. Bu feryada, sesimiz dayanmadı."

TCK tasarısının geri çekilmesi ve zinanın suç sayılıp sayılmaması tartışmalarıyla ilgili hükümeti eleştiren Ağar, şu ifadelerde bulundu:
"Hükümet, bakanları Başbakan’ı ile bu tasarıyı imzaladı gönderdi. Ondan sonra başlarına bir saksı düştü herhalde, bu gönderdikleri tasarıyı durdurmaya kalktılar. Yani şimdi bu hükümet ne gönderdiğini bilmiyor mu meclise, neyi çıkardığını bilmiyor ki, meclise geldikten sonra tekrar tasarıyı durdurdu. Bu hükümetin planı yok, programı yok, öngörüsü yok. Bu şartlarda devam ederlerse, ülkeyi yönetebilme kabiliyetinin olmadığını da görürler.

Bir yandan Türkiye’deki bütün problemlerin çözümünü AB’ye bağlayacaksınız, ondan sonra çıkacaksınız diyeceksiniz ki, ’Kimse bizim iç işimize karışamaz’ 2 senedir hangi işlerinize karışıyorlardı ki. AB Projesi’nin ne anlama geldiğini Başbakan henüz kafasında kavrayabilmiş değildir. Bu hükümetin beceremediği bir takım işler vardır. YÖK gibi, imam hatip gibi, reformların tamamında ve TCK gibi. Burada en önemli konu Türkiye’de bazı özgürlüklerin önünün kısıtlanmasıdır. Bunların önünü açan bir bakış açısı olması lazım. AB’yi biz bu çerçeve içerisinde görüyoruz. Elbette Türkiye kendi milli direnç noktalarında diğer devletler gibi dik durmayı bilmelidir. Bunların hiçbirisinde dik durmayı bilmemişsin 2 seneden beri, şimdi kalkıp millete inandırıcı gelmeyen tavırlar ortaya koyuyorsunuz. Her söylediklerinden bir zaman sonra dönen hükümetin şimdi ne yapacağını millet ibretle seyretmektedir. Eğer AB’yi bu hükümet başaramazsa, biz başaracağız."

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 15:23:44
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 12:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?