9
Mayıs
2024
Perşembe
HAMAMÖZÜ - AMASYA

Nostaljik Hükümet Konağı

HAMAMÖZÜ'NE NOSTALJİK HÜKÜMET KONAĞI

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde yapımına başlanılan Hükümet Konağı binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ile Dr. Avni Erdemir, Hamamözü Kaymakam Vekili Kemal Karahan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Nazlı, Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Çiftçi, daire amirleri ve ilçe sakinleri katıldı.

550 m2'lik arsa üzerine inşa edilen Hükümet Konağı binasının 3 katlı olacağını belirten Hamamözü Kaymakam Vekili Kemal Karahan, binanın projesinin de mimari ve tarihi dokunun dikkate alınarak çizildiğini kaydetti. Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Hamamözü'nde hükümet konağı binasının bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliğin de yıl içerisinde giderileceğini belirtirken, Milletvekili Gülle ile Erdemir ise yeni binanın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundular.

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Hamamözü sakinlerinin talebi olan ilçe entegre hastanesinin bu yıl içerisinde yerine getirileceğini vurgularken, Amasya Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ali Osman Torbacı, Hamamözü Hükümet Konağı binası inşaatının 2010 Eylül ayına yetiştirilmesinin planlandığını dile getirdi. Vali Daşöz ile beraberindekiler, temel atma töreninin ardından Hamamözü Belediye Meclisi'nin tek kadın üyesi olan Serpil Aydın'a ait restoranda yemek yediler.

HAMAMÖZÜ'NE NOSTALJİK HÜKÜMET KONAĞI
HAMAMÖZÜ'NE NOSTALJİK HÜKÜMET KONAĞI
HAMAMÖZÜ'NE NOSTALJİK HÜKÜMET KONAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 16:48:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 17:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?