29
Nisan
2024
Pazertesi
MERZİFON - AMASYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu

Merzifon Meslek Yüksekokulu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7.maddesi d-2 fıkra gereğince Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 01.11.1990 tarihinde kurulmasına karar verilmiş ve halen Milli Emlak Müdürlüğü ve Merzifon Belediyesince Üniversitemize tahsisi yapılan 6709 m2 lik arazide tarihi eser niteliğindeki iki binanın Üniversitemizce onarılarak 1991-1992 Eğitim-Öğretim yılında iki programlı olarak faaliyete başlamıştır.

Yüksekokulda 1997 yılı Mayıs ayında tamamlanan ek bina ile birlikte eğitim öğretim hizmetleri devam etmektedir.

Kampüs alanı olarak kullanılmak üzere Merzifon İlçesi Çayırözü Köyü İmreke Mevkiinde 67.310 m2 alan Milli Emlak Genel Müdürlüğünce Üniversitemize tahsis edilmiştir.

Yüksekokulda iki bölüm bulunmaktadır. Bunlar

1- İktisadi ve idari programlar bölümü:

-Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı (I.ve II. Öğretim)

-Pazarlama Programı (I.ve II. Öğretim)

2- Teknik programlar bölümü:

-İnşaat Programı (I.ve II. Öğretim)

-Harita ve Kadastro Programı (I. Öğretim)

Yüksekokulda 8 adet derslik, bir bilgisayar laboratuarı ile İnşaat Programının araç ve gereçlerinin bulunduğu bir sınıfı bulunmaktadır.

Yüksekokulda yemekhane ve kantin olarak kullanılan ek bir bina mevcuttur. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında 18 adetlik Bilgisayar Laboratuarı kurulmuştur. Ayrıca İnşaat Programı için gerekli olan Beton Laboratuarının kurulması çalışmalarına başlanmış olup, elektronik alet ve cihazların büyük bir bölümü satın alınmıştır, 30 adet daktilo bulunan ayrı bir laboratuar bulunmaktadır.

Yüksekokul öğrencilerinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilebilmesi için Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan öğrencilere destek sağlanmaktadır. Merzifon İlçesinde öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Öğrenciler, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından burs almaktadırlar.
Ayrıca, Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanları çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin beslenme ihtiyaçları karşılanmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu
Adres2 :Merzifon/Amasya
Posta Kodu :
Telefon :0 (358) 513 51 03
Faks :0 (358) 513 51 04
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.