22
Mayıs
2024
Çarşamba
MERZİFON - AMASYA

Ameliyat oldu, parmakları dondu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde sağ elinin uyuşması üzerine hastaneye başvuran konnektif doku hastası İsmail Topkök, geçirdiği ameliyatın ardından 4 parmağını hareket ettiremediğini ve yüzde 49 oranla sakat hale geldiğini iddia etti.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'ne sağ elinin uyuştuğu şikayetiyle başvuran, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. O.Y. tarafından ameliyat edilip 3 saat sonra taburcu olduğunu belirten evli ve 4 çocuk babası İsmail Topkök (38), "İki parmağım yapışık haldeydi ama diğerleri çalışıyordu. Düzelir ümidiyle doktora başvurdum. Ancak ameliyatın ardından 4 parmağımı kullanamıyorum. Sadece başparmağım çalışıyor" dedi.

Parmaklarının düzelmesi için Çorum Devlet Hastanesi'ne gittiğini ve muayenenin ardından sinir damarlarının öldüğü cevabı aldığını, ardından Çorum'da Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. N. K. tarafından ameliyat edilmesine karşın sağlığına kavuşamadığını anlatan Topkök, durumu Alo 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattına da bildirdiğini söyledi.

Parmaklarındaki kusur sonucu Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi tarafından kendisine yüzde 49'luk sakat raporu verildiğine değinen Topkök, "4 çocuğum var. Bir yıldır benim evime ekmek parası girmiyor. Bunun sorumlusu kim? Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum" diye konuştu.

Hukuki yollara da başvuracağını vurgulayan İsmail Topkök, "Ellerime kavuşmak istiyorum ama mümkün değil. Günlük hayatta zorlanıyorum. İyi ki solakmışım. Hayatımdan bezdim, suçluların cezasını kim verecek? Sağlamdım, çalışıyordum ama şimdi yüzde 49'luk sakat durumuna düştüm" şeklinde konuştu.
İşsiz olan Topkök, ailesinin geçimini tanıdıklarının desteğiyle sürdürdüğünü kaydetti.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlgili ameliyatın yapıldığı hastanede ön inceleme yapılmıştır. Ardından bilirkişi görüşü için muhakkik tayin edilmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 11:19:26
Güncelleme :19 Nisan 2012 Perşembe 17:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?