18
Mayıs
2024
Cumartesi
MERZİFON - AMASYA

Başhekim Marangoz hedef belirledi

BAŞHEKİM MARANGOZ HEDEF BELİRLEDİ

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Abdullah Hilmi Marangoz, en büyük hedeflerinin sağlıktaki teknolojileri Merzifon'un hizmetine sunmak olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı nezdinden görüşmeler yaparak, teknolojik imkanların sunulması için destek sözü aldıklarına değinen Başhekim Marangoz, hastanede hayata geçirmeyi planladıkları MR hizmetinin Merzifon'da sunulabilmesi için Sağlık Bakanı ile görüştüklerini, ayrıca yeni başhekim yardımcısı ile birlikte en büyük hedeflerinin İstanbul'da çalıştıkları dönemdeki teknolojileri Merzifon ile de buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Düzenlediği basın toplantısında hastane doktorlarından göreve yeni başlayan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Mustafa Efendioğlu'nun boş olan üçüncü başhekim yardımcılığı kadrosuna getirildiğini açıklayan Opr. Dr. Marangoz, hastanede yaklaşık 2 senedir yapılmayan operasyonların da yapıldığına dikkat çekti. Hastanede yeni uzmanların göreve başlamasıyla birlikte bir değişimin başladığına dikkat çeken Marangoz, hastanedeki hasta yatış oranının ise yüzde 42'lerden yüzde 80'e ulaştığını kaydetti.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Abdullah Hilmi Marangoz, düzenlediği basın toplantısının ardından yeni Başhekim Yardımcısı Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Dr. Mustafa Efendioğlu ile ameliyat olan hastaları ziyaret etti.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıldır beyin, boyun fıtığı ve sinir sıkışması ameliyatlarının yapılmadığına dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Efendioğlu, artık bu ameliyatlar için Merzifonluların Samsun, Ankara ve Çorum'a gitmelerine gerek olmadığını söyledi. Bu tür ameliyatlarda hastaları bir gün sonra taburcu ettiklerini belirten Dr. Efendioğlu, "Merzifon gibi bölgeye hitap eden bir ilçeden, hastalara Samsun'a git demek yakışmıyor. Merzifon'da yaklaşık 2 senedir beyin ameliyatı yapılmamış. Aralık ayından itibaren Abdullah Bey'le büyük bir şevkle hastanede en iyi çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. İki yıl gibi bir süre uzman hekimin olmaması, ulaşım sorunu, hastanenin şehrin dışına kalması yaşanan sorunlar arasında. Ancak her şeyi sabırla yürütmeye çalışıyoruz. Mevcut şartları da zorlayarak bizler artık bel fıtığı ve sinir sıkışması ameliyatları yapmaya başladık. Haftada 2 gün ameliyat, 3 gün poliklinik hizmeti veriyoruz. Poliklinikte hasta sayısı günde 80 kişiyi buluyor" diye konuştu.

Bel fıtığı ameliyatı olan 28 yaşındaki Ahmet Keleş, "Çok çekimser davranıyorduk. Her zaman bu ağrıyı çekmektense bir seferde kurtulmak çok daha iyiymiş. Bu hastane Merzifon için büyük kazanç olmuş. Odalar güzel, hastane çalışanları iyi davranıyor" dedi.

Bileklerinde sinir sıkışması nedeniyle ameliyat olan Fatma Mercan ve Selim Ateş de hastane ve personelinden memnun olduklarını ifade ederek, bu tür ameliyatların da yapılmasının ilçe adına çok sevindirici olduğunu belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 19:33:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?