1
Haziran
2024
Cumartesi
MERZİFON - AMASYA

Başkan Güney, tescil bürolarını değerlendirdi

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney , Amasya’da oluşturulacak borsanın amaçları hakkında bilgi verdi.

Güney yaptığı açıklamada , " TOBB tarafından borsamız çalışma alanına dahil edilen,Amasya ve çevresinde borsacılık hizmeti vermek amacıyla, bölge açısından stratejik önem arz eden Merzifon ilçesinde, Cumhuriyet Caddesi Bizim İşhanı No: 13/180 adresinde, Amasya'da ise Mustafa Kemal Paşa Caddesi Ferit Yıldırım İşhanı No: 25 Kat : 1'de tescil bürolarımız 11 Nisan pazartesi günü itibariyle faaliyete geçmiştir" dedi.

Bölge potansiyelinin iyi bir şekilde değerlendirilmesi ve ihtiyaç, talep ve sıkıntıların karşılanmasında daha etkin olunması için, tescil bürolarında görevlendirilecek personelin yerel bölge içerisinden seçildiğini belirten Güney, "Belirtilen adreslerdeki bürolarımızda hafta içi devamlı mesai saatleri içerisinde personel bulunacaktır. Borsamız kotasyonuna dahil ürünlerin alım ve satımını yapan tüccara yıllardır belirli periyodlarda, personellerimizce bölgeye gidilerek tescil hizmeti verilmekteydi. Tescil bürolarının açılmasıyla, yöredeki esnaf, tüccar ve sanayicinin ayağına kadar gidilmiş olup, bu çevreler hem kesintisiz hizmet alabilme avantajını yakalamış, hem de 175 Sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği uyarınca, borsada tescil yaptırarak, zirai ürünlerde %4 olan Stopaj Vergisini %2, hayvan ve hayvansal ürünlerde ise %2 olan Stopaj Vergisini %1 oranında ödemek suretiyle, vergiden %50 oranında istifade etme imkanına sahip olmuşlardır" diye konuştu.

Ayrılmaz bir bütün olan Çorum ve Amasya'nın bu vesileyle bölge borsacılığı içinde birlikte önemli bir adım attıklarını belirten Güney, "İki ilimizin esnaf ve sanayicisinin ticari verimliliğin arttırılmasında önemli projeleri hayata geçireceğine inanmaktayız. Tescil bürolarının tüm herkes için hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Mükerrem UZUN / Kenthaber / Merzifon
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 15:09:24
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?