1
Haziran
2024
Cumartesi
MERZİFON - AMASYA

Merzifon'da 'teşvik' hareketliliği

Teşvik Yasası’nın gündeme gelmesinden sonra kolları sıvayan Merzifon Belediyesi, kente gelen yatırımcıların ilgisini çeken Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kurmak isteyen yatırımcılara büyük destek veriyor.

Teşvik Yasası’ndan faydalanarak Merzifon’da fabrika kurmak isteyen yatırımcılar, Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilen araziler üzerinde fabrikalarını kurmaya başladılar. Ulaşım ve fiziki kapasite sebebiyle bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilerin dikkatini çeken Merzifon’da, belediye tarafından kurulması planlanan fabrikalar için önemli ölçüde destek sağlanıyor.

Teşvik Yasası’nın öngördüğü ölçüde fabrika kurmak isteyen girişimcilere destek verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hayati İncekul, "Kurulacak fabrikaların inşaatı yapılırken yatırımcılara dozer, kamyon ve altyapı konusunda yardımcı oluyoruz. Kurulacak tekstil fabrikaları için önemli olan personelin eğitimi için, 240 kişinin eğitim gördüğü yer tahsis ettik" dedi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde Teşvik Yasası’ndan faydalanmak isteyen yatırımcılar için 400 dönümlük bir alan daha ayarladıklarını ifade eden Başkan İncekul, "Merzifon, 2005 yılının 2. yarısında, 3 bin 500 kişinin istihdam edildiği bir sanayi şehri olacak. Merzifon ile Suluova arasında kurulacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesi için müsaadeler alındı. 2005 yılında, Teşvik Yasası kapsamında çalışmalarına başlayacak olan yatırımcılar için açık olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 11:16:12
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 15:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?