16
Mayıs
2024
Perşembe
MERZİFON - AMASYA

SYDV ne kadar yardım yaptı?

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti hükümetinin Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya'da da ihtiyaç sahibi vatandaşlara Kurban Bayramı öncesinde ve kış sezonu başlangıcında el uzattığını söyledi.

AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın düzenlediği 19. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımları açıkladı.

Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin bayramlarını mutlu geçirebilmeleri için 430 bin YTL para dağıtıldığını bildiren Akif Gülle, "Amasya'ya sosyal yardımlaşma ve dayanışma adı altında çok ciddi yardımlar ulaştı. Valilik ve kaymakamlıklara 430 bin YTL para geldi. 7 bin 38 adet ailemizin bayramlarını huzurlu, mutlu ve güler yüzlü geçirmeleri için bayramdan 1 hafta önce bu para dağıtıldı. Amasya merkezde 2 bin aileye, Göynücek'te 300 aileye, Gümüşhacıköy'de 962 aileye, Hamamözü'nde 400 aileye, Merzifon'da bin 338 aileye, Suluova'da 416 aileye, Taşova'da bin 680 aileye bu para ulaştı. Bu insanlarımızın bayramları daha rahat geçirmeleri sağlandı" dedi.

Amasya genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere 19 bin ton kömür yardımı yapıldığını da ifade eden Akif Gülle, "Kış mevsiminde yine ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız var, ihtiyacı kimin varsa hepsi bizim canımızdır. Amasya'da bu kış döneminde ihtiyaç sahiplerine 19 bin ton 850 kilo kömür dağıtımı yapıldı. Merkezde 7 bin 500 kişiye, Göynücek'te 850, Gümüşhacıköy'de 300, Hamamözü'nde 500, Merzifon'da 2 bin 500, Suluova'da 2 bin 500, Taşova'da 3 bin kişiye ulaştı kömür yardımı. 19 bin aileye dağıtıldı. Bir ailenin 4 kişi olduğunu düşünürseniz bu yardımın ne kadar kişiye yapıldığı ortaya çıkar" diye konuştu.

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız ve partililerin katıldığı Danışma Meclisi toplantısı, Akif Gülle'nin yaptığı açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 17:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?