28
Mayıs
2024
Salı
MERZİFON - AMASYA

Unutulmayacak bir Ramazan yaşanıyor

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, teravih namazından çıkan cemaate semaver çayı ve sıcak simit ikram edilirken, çocuklara da elma şekeri ve helva şekeri dağıtılıyor.
 
Merzifon Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan ikramlara çocuklar adeta hücum ediyor. Merzifonlular, düzenlenen etkinliklerle unutamayacakları bir Ramazan ayı yaşıyor. Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Tarihi Medrese Camii ve Saat Kulesi altında bulunan, Merzifon Belediyesi'nce düzenlemesi yapılan parkı hınca hınç dolduran Merzifonlular'a, Tasavvuf Müziği konseri veriliyor. Amasya Mutasarrıfı (Valisi) Şair Ziya Paşa tarafından 1866 yılında yaptırılan silindirik tuğla gövdeli Saat Kulesi altında semaver çayı içip sohbet eden vatandaşlara, geleneksel kıyafetli görevliler hizmet ediyor.
 
Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, yaptığı açıklamada, "Derler ya 'hani nerede o eski Ramazanlar'. İşte o eski Ramazanlar'ı hiç aratmayacak şekilde organizasyon yaparak Merzifonlular'a unutamayacakları bir Ramazan yaşatıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 13:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NAZMİYE AYKUT IP: 88.226.86.xxx Tarih : 8.10.2006 13:39:00
ESKİ RAMAZANLARIN UNUTULMAYA YÜZ TUTTUĞU YILLARDA ONLARI AYAKTA TUTMAK İÇİN VERDİĞİNİZ ÇABAYI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM, VE BİR AMASYALI OLARAK BU TÜR UYGULAMALARI YAŞAYAMASAK DA GÖRMEK BİZE ONUR VERİYOR.NİCE RAMAZANLARA SEVDİKLERİMİZLE BERABER GİRMEK DİLEĞİYLE....