19
Mayıs
2024
Pazar
MERZİFON - AMASYA

Yeni sağlık ocağı hizmete girdi

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yapımı tamamlanarak yeni binasına taşınan "3 Nolu Sağlık Ocağı" hizmet vermeye başladı. 


Daha önce 10 yıl boyunca kiralık bir binada hizmet veren 3 Nolu Sağlık Ocağı yeni binasında hizmete girdi. Sağlık ocağının hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen törene, Vali Celaleddin Lekesiz, Merzifon Kaymakamı Kamil Köten, Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul, Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Rüştü Ertosun ve Abide Hatun Mahallesi sakinleri katıldı. Şubat 2005 tarihinde yapımına başlanan ve 486 bin 95 YTL'ye mal edilen 3 Nolu Sağlık Ocağı'nın Merzifon'un en çabuk gelişmekte olan Abide Hatun Mahallesi ve çevre mahallelere hizmet vereceğini açıklayan Kaymakam Kamil Köten, 3 Nolu Sağlık Ocağı'nın yeni binasında daha iyi hizmet vereceğini açıkladı. 

Türkiye'de yapılan hastane, yol, okul ve bunun gibi binaların Avrupa standartlarında binalar olduğunu söyleyen Vali Celaleddin Lekesiz, fakat bu yapıların yeteri kadar korunmadığını ifade etti. Lekesiz, "Artık bundan sonra bu sağlık ocağına mahalle halkı sahip çıkacak. Sağlık bizim temel sorunumuz, herkes sağlıklı yaşasın ve sağlıklı yaşlansın. Her şeyin başı sağlık, işte bu tesiste sağlık için kuruldu. Burası esasında, insanımıza hasta olmamayı öğreten bir kurumdur" dedi. 

Hükümetin sağlık sektöründe yaptığı önemli çalışmalar olduğuna da dikkat çeken Vali Lekesiz, "Sosyal güvenlik kapsamında kimsenin kalmaması, herkesin sağlık hizmetlerinden faydalanması için hükümet önemli adımlar attı. Yapılan bu hizmetler sizler içindir" diye konuştu. Yapılan açılışın ardından davetliler sağlık ocağını gezdi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 04:31:30
Güncelleme :6 Ekim 2006 Cuma 14:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atila öztürk IP: 84.160.151.xxx Tarih : 16.08.2006 01:50:26
valla calisana helal olsun ben almanyadan yaziyorum bu mahalleye sartti zaten böyle bir hizmet emeklerine ellerine saglik bütün calisanlarin