28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Artvin'de ödüllü çalışma

Artvin’in kültürel değerlerini ortaya çıkarmak ve geleceğe taşımak amacıyla “Geçmişten Geleceğe Artvin” konulu 7 dalda ödüllü yarışma düzenlendi.
Artvin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artvin’deki Fakülte ve Yüksek Okulların işbirliğiyle 7 dalda organize edilen yarışma şartlarını, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu Valilikte düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
Açıklamasında, düzenlenen bu yarışmayla Artvin’in sosyal yapısında var olan değerlerin gün ışığına çıkarılarak Türkiye’ye duyurulacağını kaydeden Vali Cengiz Aydoğdu, yarışma detaylarını şöyle anlattı:” Bu proje kapsamında yedi ayrı dalda düzenlenen yarışmada para ödülü ve mansiyonlar olacak. Her daldaki yarışmanın birincilerine 3 bin , ikincilerine 2 bin , üçüncülerine de bin YTL para ödülü verilecek. Yarışmanın tüm ödül ve her türlü giderleri tamamen Artvin’e gönül vermiş, Artvin’i seven vatandaşlarımız tarafından karşılanacaktır. “
Yarışma sonunda Kafkasör Festivali öncesi geniş katılımlı bir ödül töreni düzenleneceğini de kaydeden Vali Aydoğdu,”yarışmaya katılan edebi eserlerden ödül alanlar ile uygun görülenler bir kitap halinde yayımlanacak, fotoğraf yarışmasına katılan eserler ise sergilenecek ve bir albüm halinde yayımlanacak” diye konuştu.
Yarışmayla ilgili son başvuru tarihinin 4 Mayıs 2007 olduğunu da açıklayan Vali Cengiz Aydoğdu, yarışmayla ilgili şartname ve her türlü ayrıntılı bilginin, http:://www.artvin.gov.tr/yarisma web adresinden, ayrıca yarisma@artvin.gov.tr e-posta adresinden ve 0466 2121008 -2121117 nolu telefonlardan edinilebileceğini sözlerine ekledi.
“Geçmişten Geleceğe Artvin” konulu yarışma konuları ve türleri ise şu şekilde açıklandı:
1-“Nasıl Bir Artvin’de Yaşamak İstersiniz” konulu Kompozisyon (İlköğretim 6-7-8 sınıf öğrencileri arasında)
2-Artvin konulu Şiir(14 yaş ve üstü öğrenci ve vatandaşlar için)
3-Artvin konulu Anı(14 yaş üstü öğrenci ve vatandaşlar için)
4-Artvin konulu “Artvin’den Gurbete” Mektup(14 yaş üstü öğrenci ve vatandaşlar için)
5-Artvin konulu “Gurbetten Artvin’e” Mektup(14 yaş üstü öğrenci ve vatandaşlar için)
6-“Eski Artvin’de Hayat” konulu Kompozisyon(14 yaş üstü öğrenci ve vatandaşlar için)
7-“ Artvin’den Hayat, İnsan ve Tabiat Manzaraları” konulu Fotoğraf yarışması
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 16:38:08
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 11:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİLAY ALTINTAŞ IP: 85.98.185.xxx Tarih : 21.05.2007 22:29:25
Böyle bir yarışma güzelim memleketim için çok önemli bir gelişme oldu.Bu sayede Artvinimmin değeri anlaşılmış oldu. Yarışmaya ne kadar katılım olursa Artvin o kadar değer kazandı. Bu eşsiz memleket için herşeyi seve seve yapacağımı bilmenizi isterim, çünkü ben bir Artvin aşığıyım ben memleketimin hastasıyım ben Artvin için çalışmaya, alın teri dökmeye hazırım.Haydi Artvinliler hep birlikte daha yeşil bir Artvin için çalışalım saygılarımla ARTVİN AŞIĞI