23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM
Belediye Sayfaları

Turizm hamlesi

Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Dursun Altınay, Artvin'in kültür ve tabiat varlıkları bakımından zengin bir il olduğunu belirterek, "Bu bakımdan ilimize gelen turist sayısında da önemli artış görülüyor" dedi.

Ardanuç İlçesi'ndeki Ada Kalesi'nde incelemelerde bulunan Dursun Altınay, burada yaptığı açıklamada, Artvin ve ilçelerinde bulunan tarihi eserlere turist yoğunluğunun fazla olması için Artvin'de yeni bir hamle başlatıldığını söyledi.

Altınay, "Tarihi ve doğal güzelliklere sahip Ardanuç İlçesi'ndeki Ada Kale, nehir kıyısına kadar inen bir tünel, eski Osmanlı Çarşısı, tarihi çarşı, 450 yıllık İskender Paşa Camii ile Cehennem Deresi Kanyonu Ardanuç'un en önemli tarihi ve turistik merkezleri arasında bulunuyor.

Burada kayalara yerleştirilen demir ve ahşap merdivenler de yer alıyor. Artvin'in gelecekteki kalkınmasının en önemli dayanaklarından biri turizm sektörüdür. Biz Artvin'deki turistlik ürünleri gerçekten alternatif turizmde alternatifsiz il sloganı ile ulusal ve uluslararasında tanıtımını yapmaktayız. Artvin Kalesi de önemli tarihi bir yer. İçerisindeki tarihi yapıların dikkatle incelenmesi gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 15:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Savas UYGUN IP: 85.98.187.xxx Tarih : 18.10.2005 10:56:50
Ardanuç ilçesi için yazılanlar ne kadar az.Rabat kilisesi,Tosunlu harabeleri,Aydın köyü kilise ve manastırları,Müezinler köyünün eski üzüm bağları vb.bir çok tarihi öğe sıralanabilir. Ama herşeyden önemlisi,kasabaya Artvin istikametinden gelen bir yolun olduğu ve bu yolun kasabanın içerisinde bittiği,30 km.uzaktaki başka bir şehre olan bağlantının sağlanması için (Ardanuç-Ardahan yolu)yıllardır verelen üğraşların ve çalışmaların birtürlü sona uluşılmadığı ne yazıkki bir gerçek.Eğer gerçek boyutta bir turizm hamlesi yapılmak isteniyorsa bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekir.Çünkü kasaba geçiş yolu üzerinde olacak.