16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilerden demokrasi dersi

Artvin'in Şavşat İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise'de öğrenci okul başkanlığı için seçim yapıldı. Dört adayın yarıştığı başkanlık seçimi kampanyası siyasilerin miting meydanlarını aratmadı.

Öğrenci adaylar, "Bizler yapamayacağımıza söz vermiyoruz. Söylediklerimizi lütfen bir kenara yazın, yapamazsak kir sayarız " diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın demokrasiyi yerleştirme ve öğrencilerin daha iyi kavramaları için yapmış olduğu bu uygulama okullarda değişik bir hava oluşturdu. Başkan adaylarının birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik mesajları vermeleri dikkat çekerken, özellikle okulun sorunları ön plana çıktı.

Yapılan seçimler sonucunda en çok oy alan 11. sınıf öğrencisi Esen Usta, okul başkanı seçilirken seçim sonrası tüm sınıfları gezerek kendisine oy verenlere de, vermeyenlere teşekkür etti. Diğer aday arkadaşları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Esen Usta , "Bu okul hepimizin, hepiniz en az benim kadar başkanlığa layıksınız ama seçim bu, doğarken hiç kimse diğerinden üstün doğmadı" diyerek gönül aldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 01:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?