2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Pancarcı şenliklerine muhteşem kapanış

Şavşat'ta düzenlenen Sahara Pancarcı Şenlikleri, yapılan yarışmalarla sona erdi. Şavşat Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve Şavşat Kültür Turizm Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği, 3 gün 3 gece süren şenlikte vatandaşlar, bir yandan muhteşem tabiatın tadını çıkarırken, bir yandan da doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Şenlik kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalar ise etkinliğe renk kattı. 5-9 yaş arası çocukların katıldığı güzellik yarışmasında 16 çocuk, "en güzel" seçilmek için tur attı. Jüri tarafından yüz güzelliği, kıyafet uyumu, sempati ve düzgün yürüyüş kriterlerine dikkat edilen yarışmada, Buket Köse (5) Pancarcı Güzeli seçildi.

Şenlikteki davul- zurna yarışmasında ise 10 çift yarıştı. İlçedeki düğünlerin vazgeçilmez çalgıcıları, tekli ve toplu olarak ritim tuttu. Yarışmada, Hakkı Gümüş-Şehsade Güzel birinci oldu. Şenliğin bir diğer yarışması da tek başına yöre halk oyunu oynama dalında yapıldı. Çeşitli yaş gruplarından 8 kişinin katıldığı yarışmada, Gökhan Dursun birinci oldu. Ses yarışmasında ise seslendirdiği yöre türküsü ile Tülin Dursun birinci oldu. Folklor gösterilerinin de yapıldığı şenlikte, 8 buzağının katıldığı en güzel buzağı yarışmasında, Teminder Çelik'in buzağısı birinci geldi. Yarışmalarda dereceye girenlere, katılım belgesi ve çeşitli para ödülleri dağıtıldı.

Yerel sanatçılardan oluşan Çeveneburi Müzik Grubu'nca söylenen şarkılara eşlik eden vatandaşlar, bol bol horon tepti. Sahara Yaylası'nda yapılan 16. Geleneksel Pancarcı Şenliği, dün gece geç saatlere kadar süren eğlence ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 13:32:10
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 19:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bahadır ALTUN IP: 78.168.12.xxx Tarih : 18.02.2008 23:01:32

Hlakoyunları konusunda Gökhan kardeşimin yeteneği tartışılmaz zaten. Kendi yöresine olduğu kadar yurdumuzun değişik 9 yöresinede hakim.Başarılarının devamını diliyorummm