24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Müdürden yemek

Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde tahsillerini ailelerinden uzaklarda yapan 25 öğrenciye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iftar yemeği verildi.

Yusufeli Çok Programlı Lisesi'nde okuyan ve ilçe merkezinde tuttukları evde kalan 25 öğrenci, iftar yemeğinde Saray Lokantası'nda buluştu.

Yemekte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar Tekin, "Çağdaşlığın ve kalkınmanın temeli okumaktan geçer. Kız-erkek ayırımı yapılmadan tüm çocuklarımız okumalıdır. Gerçi ilçemizde okula gitmeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz, halkımız bu konuda duyarlı. En ücra yerlerde bile okula gitme oranı yüzde 100. Ben de bu genç kardeşlerimle birlikte olmak, aynı havayı teneffüs etmek için bu iftar yemeğini düzenledim. Temennim; mali durumu yerinde olan insanlarımızın okumak için çabalayan bu öğrencilere gerekli desteği göstermesidir" dedi.

Yemekte söz alan öğrencilerden Yeşim Kılıçlıoğlu da kendileri için yurt yapılmasını istedi. Kılıçlıoğlu, "Şimdi kimya öğretmenimiz yok. Okuyup yarınlarımızı garanti altına almak istiyoruz. Özellikle biz kız çocuklarının okuması gelişmiş bir toplum için çok önemlidir" diye konuştu.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin de, kimya öğretmeninin en kısa zamanda görevlendirileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 13:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?