17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Deniz ve havuz suyuna dikkat

Bartın Devlet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Zafer Tezel, deniz ve havuz suyundan bulaşan mikropların kulakta işitme sorunu oluşturduğunu ifade etti. 

Genellikle yaz mevsiminde, havuz ve deniz suyundan gelen mikropların kanal içerisine yerleşmesiyle şiddetli ağrıların oluştuğunu belirten Opr. Dr. Tezel, "Doğal ortamlarda meydana gelen mikroplar kanal içerisine girerek yerleşiyor. Bu yerleşmenin arkasından kulakta şiddetli ağrılar meydana geliyor. 

Ayrıca bu mikroplar işitme azlığı ve akıntıya sebep oluyor. Mümkün olduğu kadar kulakların deniz veya havuzdan çıktıktan sonra temizlenmesi gerekir. Bu temizliği çubuklarla değil, pamuk kullanarak yapmalıyız" diye konuştu. 

Dr. Zafer Tezel, zaman zaman meydana gelen baş dönmelerinin de birçok sebebi olduğunu, bu baş dönmelerinin bir nedeninin de iç kulak olduğunu belirtti. 

Baş dönmesi olan hastaların beyin, beyincik, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi konularda tetkik yaptırması gerektiğini kaydeden Tezel, "İç kulak kaynaklı baş dönmeleri çok şiddetlidir. Genellikle bulantıya kusma eşlik eder. Bunlar iç kulaktaki denge oranında bozulmaya neden olur" ifadelerini kullandı. 


.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 21:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?