17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bayındırlık Bakanı Bartın'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın AKP döneminde büyük başarı yakaladığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutların temel atma törenine katılmak için geldiği Bartın'da, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın kongresine de katıldı. Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılan AK Parti Bartın Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Bakan Özak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın AK Parti döneminde büyük başarı yakaladığını belirterek, "Cumhuriyet kurulduğundan itibaren Türkiye'de 3 bin 650 kilometre yol yapıldı. Ancak AK Parti döneminde 3 yılda 6 bin kilometre yol yapıldı" dedi.

Türkiye'deki kıyılarda yaşanan aksaklıklar ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirten Özak, kıyılara yatırım yapmak isteyenlerin önündeki engellerin kaldırılacağını söyledi. Bakan Faruk Nafiz Özak, "Kıyı kanunu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bayındırlık Komisyonu ile görüşüyoruz. Başbakanlığa sunacağız. Bu taslak Başbakanlık'tan Meclis'e geri gelecek. Meclis de yeniden görüşülmesi için komisyona gönderecek. Komisyonda görüşülüp konuyu tekrar meclisin gündemine getireceğiz. Kıyı kanunundaki bugüne kadar meydana gelen eksiklikler, aksaklıklar ve uygulamadaki yanlışlıklar var. Bunları tespit ediyoruz. Kıyılar anayasal bir haktır. Kıyının nasıl kullanılacağı mevcut yasada var. O yasa ile ilgili yeni değişikliklerle mevcut problemleri çözebileceğiz. Özel sektör isterse kıyıda tersane ve iskele yapabilir. Uygulamadaki eksiklikleri gidermek için yasayı tümüyle değiştireceğiz" diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, daha sonra Kaynarca Mevkii'nde bulunan ve TOKİ tarafından yaptırılacak konutların temel atma törenine katıldı. Özak, 2005 yılında ihalesi yapılan 492 adet konutun temelini atarak konutlardan 192'sinin alt, 300'ünün ise üst gelir grubu için yapılacağını kaydetti.

Daha sonra Bakan Özak, Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürleri, Bartın Valisi İsa Küçük, belediye Başkanları, milletvekilleri ve il yöneticileri ile basına kapalı olarak düzenlenen toplantıya katıldıktan sonra Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 20:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?