16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

SHP'li Gürbüz: "Olaylar "iç savaş" havasında ..."

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Sekreteri Ahmet Gürüz Ketenci, Türkiye'de yaşanan olayların iç savaş havasında olduğunu ileri sürerek, Cumhuriyet tarihinden bu yana Türkiye'de halkların birbirine düşmediğini savundu.
Bartın'da SHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden SHP Genel Sekreteri Ahmet Gürüz Ketenci, partililerle sohbet ettikten sonra değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini, halkın oluşabilecek tahriklere karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Ketenci, 82 yıllık Cumhuriyet tarihinde bu tür olayların ilk kez yaşandığını öne sürdü. Türk ulusunun bölücü örgütleri teşvik eden partiler tarafından kaosa sürüklendiğini iddia eden SHP Genel Sekreteri Ketenci, "Türkiye gerçekten ciddi süreçten geçiyor. Önemli günler yaşıyoruz. İlk kez ulusumuzu meydana getiren haklardan bir grubu diğer grupla çatışan bir durum yaşıyoruz. Devletin güvenlik güçlerine karşı başkaldırı söz konusu olmuştur. Tehlikeli bir yaklaşımdır. Yurttaşlarımızı sükunete ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Türk ulusu, bölücü örgütler politikaların teşvik eden partiler tarafından kardeş kavgasına sürükledi. Kim etnik temele kim din temeline dayalı siyaset yapıyorsa, bunlar bölücü partilerdir. Bunlar Türkiye'yi kaosa sürüklüyor. Bu olaylardan siyasi yarar sağlamayı bekliyorlar. Fakat çok şey kaybedecekler. Kazandığını zanneden siyasi şahinler, güvercin cesetlerinin çokluğunda ürkecekler, korkacaklar ve sonunda kaçıp saklanacak delik arayacaklar. Yine kan, gözyaşı ve acı. Kaybolan milyarlarca dolar olacaktır. 82. yıllık Cumhuriyet tarihinde halkımız bölünmüş saflarda çatışıyor. Güvenlik görevlileri de olaylara seyirci kalıyor" diye konuştu.

SHP Genel Sekreteri Ahmet Gürüz Ketenci, Kürt milliyetçiliğini savunanlarla Türk milliyetçiliğini savunanların Kürt-Türk sorununu tetiklemiş olduğunu savunarak, Kürt sorunu ile terör sorununun birbirine karıştırılmaması gerektiğini, terörün dünyanın sorunu olduğunu ifade etti. Ketenci, daha sonra İl Başkanı Mehmet Yıldırmak'ın oğlunun nikah törenine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 17:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SİZ DEĞİLMİSİNİZ ATATÜRKÜN MECLİSİNDE LEYLA ZANAGİLLERE KÜRTÇE YEMİN ETTİREN IP: 85.98.131.xxx Tarih : 12.09.2005 01:56:18
HEM TERÖRE DESTEK VER Bİ DE UTANMADAN KONUŞ.SİZ BU HALE GETİRDİNİZ PKK YI.TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ SUÇ GİBİ GÖSTEREREK ATATÜRKE HAKARET EDİYORSUN.UNUTMA ATATÜRK "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYOR" SENİN GİBİ KÜRT SORUNU DEMİYOR.