16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Amasra onu çok sevdi; ölüm ona yakışmadı!

Bodrum'da geçirdiği kazada ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede 5 gün komada kalan ve sonra hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'yu binlerce seveni  karanfillerle  uğurladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun cenazesi, Bartın'ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Amasra'daki İskele Camisi'nin önüne getirilen Akarsu'un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice'nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu. Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu'nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, ''Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim'' diyerek ağladı.

Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik ''Ailesinin isteğiyle Akarsu'nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar'' dedi. Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra belediyesinin cenaze aracına konuldu. Barış'ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği ''Islak Islak'' şarkısını söylediler. Amasra'daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar.

Amasra Şehir Mezarlığı'na getirilen Akarsu'nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi. Akarsu'nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı. Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti. Cenaze törenine Akarsu'nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, sanatçının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi. Amasra'daki reklam panolarına, Barış Akarsu'nun ''Kalbimizdesin'' yazılı büyük posterleri konuldu.


GİTARLAR SABAHA KADAR ONU ÇALDI

Genç sanatçı Barış Akarsu’nun ölümü sevenlerini yasa boğdu. Akarsu’nun çocukluğunun geçtiği Amasra kumsalında toplanan dostları, gece mum yakıp gitar çalarak sabaha kadar, genç yaşta hayata veda eden Akarsu’nun şarkılarını söyledi. Yakınları "Barış, soğan ekmek yiyerek büyüdü" dedi.

BODRUM’da geçirdiği trafik kazasından sonra 5 gün komada ölüme direnen şarkıcı ve dizi oyuncusu Barış Akarsu bugün memleketi Amasra’da toprağa verilecek. Ölüm haberinin geldiği önceki akşam Amasralılar, Akarsu’nun çocukluğunun geçtiği kumsalda toplanarak ateş yaktı. "Amasra kumsalının hırçın dalgası Barış" yazılı bir de poster açan arkadaşları, gece mum yakıp gitar çalarak sabaha kadar, genç yaşta hayata veda eden Akarsu’nun şarkılarını söyledi. Arkadaşları, şarkıcının soğan ekmek yiyerek Amasra kumsallarında büyüdüğünü anlattılar.



Barış Akarsu posterleriyle bezeli Amasra’da her tarafta bu acı haber konuşulurken, 7’den 70’e neredeyse herkes, sokaklarda cenazeyi bekledi. İstanbul, Ankara ve çevre illerden gelenler de Amasra’da park ve bahçelerde oturdu. Gitar çalarak, balık tutarak geçimini kendi sağlayan, tekvando ve yelken sporu yapan Barış’ı büyüten anneannesi Nazire Kökdemir (70), 8 yaşından 14 yaşına kadar baktığı torununu gözyaşları içinde anlatırken şunları söyledi:

YARDIMLARLA BÜYÜDÜ



"16 yaşında Ereğli’ye gitti. Onu biz büyüttük. Çok erken öldü, keşke bu kadar erken olmasaydı. Dedesiyle çok güzel günler geçirdi. Birlikte denize gider, balık tutarlardı. Çekiç, keserle çok uğraşırdı. Küçüklüğünden beri çok temiz kalpli bir çocuktu. Anne-babası geçinemedikleri için yıllar önce 6 aylığına anlaşmalı olarak boşandılar. Sonra tekrar nikah tazeleyerek bir araya geldiler. Torunum onların ayrı olmasına üzülüyordu."

Barış Akarsu’nun Amasra’ya gelişinde uğradığı lokanta ve balıkçıların görevlileri ile arkadaşları da şarkıcının ölümüne bir türlü inanamadıklarını belirtti. Çocukluk arkadaşı Kudret Gündoğar (32), şöyle konuştu: "Toplanıp devamlı kumsala giderdik. Barış bize gitar çalardı. Sabaha kadar şarap içer, onun söylediği şarkıları dinlerdik. Sabah yatıp öğlene kadar uyuyup tekrar buluşur, kumsalda gitarlı sohbetimize devam ederdik. Bakanı yoktu, ailesinden pek yardım görmezdi. Sağdan soldan yardım ederlerdi. Yelken yapardı. Annesi, babası ayrıydı. Annesinin balık malzemeleri sattığı bir dükkanı vardı. Barış kendi başına büyüdü. Evde yemek yapmazlardı, hiçbir şey yemezdi. Soğan ekmek parasını biz verirdik, ağabeylerimiz de şarap parasını verirdi."



Verdiği sözü tutamadı sevenlerine dönemedi

Barış Akarsu, 29 Haziran 1979’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Amasra’da bitirdi. Çok küçük yaşlarda şehre gelen müzisyenlerden etkilenerek flüt, klavye, gitar gibi müzik aletleri çalmaya başladı. Arkadaş ortamlarında gitar çalıp şarkı söyleyen şarkıcı, daha sonra profesyonel olarak müzikle ilgilenmek için yollara düştü. Önce Antalya’daki bir tatil köyünde animatörlük, ardından Ankara’da garsonluk yaptı. 2004’te arkadaşlarının da ısrarıyla "Akademi Türkiye" adlı yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Yarışmanın ardından İstanbul’a yerleşen Akarsu, 2005’te ilk albümü "Islak Islak"ı, Ağustos 2006’da da "Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek" adlı ikinci albümünü çıkardı. Aynı yıl Star’da yayınlanan "Yalancı Yarim" adlı dizide rol almaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Akarsu, USDER’den Rock Dalında En iyi Şarkıcı Ödülü, Future dergisinden de Yılın En Sevilen Rock Sanatçısı ve Cem Karaca Özel Ödülü’nü aldı. "Yalancı Yarim" dizisinin çekimleri nedeniyle yaklaşık 2 hafta Bodrum’da kalan ekip, sezon finalini de çekmişti. Ancak reytinglerin yüksek olması sebebiyle çekimlere devam kararı alındı ve ekip 29 Haziran’da yeniden Bodrum’a döndü. Akarsu, geçirdiği kazadan yaklaşık 4 saat önce birkaç turistin aldığı video görüntüsünde "Merak etmeyin. Şimdi gidiyorum ama döneceğim. İki hafta daha buradayım" diyordu. Ancak Club Flipper’dan yola çıktıktan kısa süre sonra, bulunduğu araç bir kamyonla çarpıştı ve verdiği sözü tutamadı.



ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanan ve komada kaldığı 5 günün ardından yaşam mücadelesini kaybeden Barış Akarsu bugün memleketi Amasra'da dedesinin yanına defnedilecek.

Bodrum'da geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Barış Akarsu, Bartın'ın Amasra ilçesinde bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amasra Belediye Başkan Ali Yıldırım, Akarsu'nun cenazesinin Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Amasra'daki evine götürüleceğini, daha sonra İskele Camisi'nde kılınacak namazın ardından Amasra Şehir Mezarlığı'nda dedesinin yanında toprağa verileceğini söyledi.

Ekiplerin mezarlıkta hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Yıldırım, "Bodrum'a giderek Barış'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldık. Daha sonra İstanbul'a döndüğümde acı haberi duyunca çok üzüldüm. Ailesiyle birlikte sanatçının cenazesini kente getirdik. Akarsu, Amasra'yı temsil eden, hepimizin önemli bir parçasıydı. Yaşamını yitirmesiyle ilçede herkesin bir parçası kayboldu" dedi.

Barış'ın isminin Amasra ile özdeşleştiğini belirten Yıldırım, genç sanatçının ismini Amasra'daki bir sokağa veya parka vermeyi düşündüklerini anlattı.

YAKIN DOSTLARI ÜZÜNTÜLÜ ANLAR YAŞIYOR

Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı ve yakın dostları, üzüntülü anlar yaşıyor. Bartın'ın Amasra ilçesinde, Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı 28 yaşındaki Sami Okutur, şarkıcıyla çocukluklarının beraber geçtiğini, Barış'ın Karadeniz'e has özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Birlikte gitar çalarak şarkı söylediği Akarsu ile 19 yaşında ilk kez aynı sahneyi paylaştıklarını anlatan Okutur, şöyle konuştu:

''Barış, sert müzikten hoşlanırdı. Rock müziğinin tutkunuydu. Arkadaşım çok hayalperestti, ufku da çok genişti. Hayallerindeki yere ulaşmıştı. Aramızdan erken ayrıldı, çok üzgünüm. Şöhret olduktan sonra bazı sanatçılar gibi burnu havalara kalkmamıştı. Onun ekmeği yenir, suyu da içilirdi. Çok vefalıydı. Lise yıllarında Uzak Doğu sporlarıyla ilgilenir ve basketbol oynardı, son zamanlarda da yelken sporuna ilgi göstermeye başlamıştı.''

Okutur, Barış Akarsu hakkında bazı yayın organlarında çıkan ''Ailesine ilçedeki insanlar bakıyordu, soğan ekmek yiyerek Barış ile büyüdük'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bunu da Akarsu'nun ruhuna hakaret saydıklarını bildirdi.

Akarsu'nun çocukluk arkadaşlarından Volkan Can da Barış'ın, ilk gitarını 14-15 yaşlarında babasının verdiği harçlıkları biriktirerek satın aldığını belirterek, ''Barış ile kumsallarda şarkı söylerdik. Amasra gençliği olarak hep birlikteydik. Beraber büyüdük. Her çocuk gibi yaramazlıklarımız ve çılgınlıklarımız da oldu'' diye konuştu.Barış'ın Amasra Lisesinden sınıf arkadaşı Hakan Gündoğan ise Barış'ın okulda aktif öğrenci olduğunu ve herkes tarafından çok sevildiğini ifade ederek, şöyle dedi:

''Barış'ın dersleri bazen iyi bazen de kötüydü. Her öğrenci gibiydi. Okulun basketbol takımında oynardı. Şöhret olduktan sonra hiç değişmedi. Hep aynı mütevazılığı devam etti. Sanatçının vefatının ardından bazı kişilerin arkadaşıymış gibi 'birlikte soğan ekmek yerdik' şeklinde demeçler vermelerini yadırgadık. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ünlü olduktan sonra da Barış hiç değişmedi.''

aa/ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 15:41:08
Güncelleme :7 Temmuz 2007 Cumartesi 03:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.238.45.xxx Tarih : 2.11.2007 11:06:54

ben fatih barış akarsu hayatttayken filmlerini hiç kaçaırmazdım ve şarkılarıda barış akarsu hayatayken değerini anlayamadım şimdi çoook ççoook anlıyorum insan sevdiğini kaybedince o zaman feğerini anlarmış sana ölüm hiç yakışmadı barış akarsu


nevruz akgül IP: 88.247.77.xxx Tarih : 20.11.2007 16:12:56

Hayat hep akıp gider yeni yanan ışıklar alevlenmeden söner heleki koca bir alev günahsızca sönerse işte bu bizi üzer.ama dedimya hayat şelale gibi akar ve nezaman neyin akıp gittiğini anlamaksızın durulucağını korku içinde bekleriz.ÜZÜNTÜMÜ DİLE GETİREREK AİLESİNE BAŞ SALIĞI DİLİYORUM


gulay alce IP: 62.162.69.xxx Tarih : 12.11.2007 17:59:48

seni okadar cooook sevdim ki" yakisti mi sana baris.............ben makedonya,dan gulay ve nesrin............seni coooook ozledim baris....allah annene babana kiz kardesine ve ana ennene sabir versin...seni asla unutmiyacagim makedonyali gulay cao


blue_angel IP: 88.234.94.xxx Tarih : 18.11.2007 11:47:09

çok erken gittin ben seni birkez daha görme hayaliyle yaşarken sen gittin hayat bukadar acımasız olmamalı.odamdan resmin hiç inmeyecek ve hep benimle olacaksın seni herkes sevdi ve sevecekte ruhun şad olsun yardım meleği.seni seviyorum barış akarsu yanına gelene dek sevileceksin.


fatih koycu IP: 88.238.41.xxx Tarih : 7.11.2007 13:51:30

slm ben fatih barış akarsuyu çok seviyordum bu genç yaşta bizi bırakmamalıydı yattığın yerde rahat uyu barış


cüneyt kose IP: 88.239.45.xxx Tarih : 30.10.2007 16:03:10

ben barışla aynı okulda beraber ama o benim bi üst sınıufımda okuyodu ama kendisini çok iyi tanıyodum çok iyi bi insandı duygusal hep düşünceli bi halleri vardı ama etrafındaki insanları hiç üzmez dahada neşelendirirdi o harika bi insandı huzur içinde yatsın bazı yorumlar yapılıyo ekmek soğan yerdik gibilerinden bunlar boş şeyler o öldü aramızdan ayrıldı bunlar artık demeje şeyler böyle harika bi insanın arkasından böyle şeyler yazılıop konuşuşması beni çok üzdü açıkcası neyse duygularımı yazmaya çalıştım teşekkür ederim


VARŞİN YILDIRIM IP: 88.244.23.xxx Tarih : 9.09.2007 01:08:54

BARIŞ SENİ KAYBEDE BİLİRİZ AMA SEN HERZAMAN KALBİMİZDE YAŞIYACAKSIN SEN BU YÜREKLERDESİN SENİ KALBİZİMDE YAŞATACAĞIZ BARIŞ AKARSU'UN AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI VE TÜM SEVENLERİN BAŞI SAOLSUN


nurhan gürlek IP: 88.254.214.xxx Tarih : 26.10.2007 01:17:46

barış seni çok özledik.senin hakkında ileri geri konuşanları hiç affetmeyeceğiz.biz sonuna kadar barışçıyız.seni çok seviyoruz.hatice anne ellerinden öpüyorum mutlaka yanına geleceğim barışımı görmeye beraber gideceğiz allaha emanet ol.


dilber yıldırım IP: 88.244.23.xxx Tarih : 9.09.2007 01:13:13

canım barışım sen bizim için çok değerlidin ve herp değerlide kalacksın sen bu yüreklerdesin unutma sen ölmedin kalbimzde yaşayacaksın bebeğim amasrayı bizi nasıl bırakıp gitin yüreğimize acılar bırakıp gittin dualarımız seninle olacak bitanem


sultan acar IP: 88.230.69.xxx Tarih : 30.11.2007 20:46:15

yakınlarına ve tüm türkiyeye baş sağlığı dilerin kabri nur mekanı cennet olsun sürmeli gözlüm seni unutmıyacaz bütün türkiyenin yıldızın


suat AY IP: 88.231.216.xxx Tarih : 17.11.2007 17:20:21

barış abım hep kalbımdesınn amasrada cok ısterdık senınle gıtar calıp sabahlamayı plajda ama olmadı abı dualarım hep senınle rahat uyu topragın bol olsun...


R_E_S_U_L_ Ç_İ_Ç_E_K_ IP: 88.238.149.xxx Tarih : 8.11.2007 21:55:07

allah annesıne babasıne sabır versın ve hayranlarınada sabır versın bende onun hayranıyım o bızım yuregımızde deyıl kalbimizde dir ama hem yurekte hem de kalp te dir barış senı unutmıycagız


duygu arzu gecekuşu IP: 85.102.252.xxx Tarih : 20.10.2007 23:01:03

aşkım sen olmamalıydın bitanem ölüm gine yendi galiba evet yendi bizi senden aldı zalim ölüm


nurhan gurlek IP: 88.230.174.xxx Tarih : 26.10.2007 15:31:36

boncuk gözlüm gidişine hala alışamadım.kelimeler çektiğim acıyı anlatamaz.senin olmadığın nefes almadığın bir dünyada yaşamaya devam etmek.sırf senin için dualarla sana yardım etmek için emanetin rabbime boncuk gözlü barışım mutlu ol bebeğim keşke zamanı geri almanının bir yolu olsaydıda önüne barikat kurup gitmeni engelleyebilseydim yok işte öyle birşey rahat uyu koca yürekli adam sen tek kalbine hepimizi sığdırdın sende şimdi milyonlarca barış yürekli insanın kalbinde yaşıyorsun yani bizden gidemedin boncuk gözlüm...


sabiha yılmaz IP: 88.247.108.xxx Tarih : 30.07.2007 16:14:02
yüreğim yandı bitanem sana kıyamam ben bitanem.ama yoksun şimdi dünyada ama bilmelisinki hep dualarımızla sen hep kalbimizde kalıcaksın

ouffff IP: 78.169.49.xxx Tarih : 21.07.2008 18:51:34

yhaa ouff o benim en çook sewdiğim sanatcıydıı onun için ben bile olurum yhaa doru soluyolar bise werdiği sosu tutmadı :( hemde çook çook ıslak ıslak bakıyo yaaa


Zeliha GÖKHAN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 4.12.2008 09:14:11

Barış Akarsu aramıza bir güneş gibi girmiş ve bizi şarkılarıyla,gülüşüyle içimizi ısıtmıştı.Ama Bodrumda geçirdiği talihsiz kaza sonucu aramızdan ayrılmıştı.Ölüm haberini duğduğum an inanmadım ve ölümü ona yakıştırmamıştım çünkü bizim onun sesine ve şarkısına ihtiyacımız vardı.Biz BARIŞ AKARSU sevenleri olarak onu hiç UNUTMAYACAĞIZ... DUALARIMIZ HEP ONUNLA OLACAK Düşmeden Bulutlara Koşmak Gerek


merve babacan IP: 85.104.222.xxx Tarih : 3.10.2010 15:00:26

barış abimizi türkiye çok seviyordu allah yardımcınız olsun onu özlediqim için internetten bilqilerine ve şarkılarına bakıodum atv de anneler qününde annesine sarılarak şarkı söylediqinde qördükten sonra kendimi tutamayıp aqladım onu çok seviyorumm onun qibi melek bi insan öleceqine kötülüklerle  uğraşanlar ölseydii barış abinin kediside çok tatlımış aynı benim kedim qibi tatlı barış abinin kedisine iyi bakın benim için ve barış abi için kediyi öpün yalvarırım..!