3
Mayıs
2024
Cuma
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Doğa harikasına asma kilit!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın tabiat parkı ilan ettiği Bartın'ın Amasra ilçesindeki Gürcüoluk Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor.

169 metre uzunluğundaki mağarada 8 yıl önce takılan lambalar kırılırken, jeneratörün de parçaları çalındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü dün Gürcüoluk Mağarası'nı tabiat parkı ilan etti. Yaklaşık 50 yıl önce Makaracı Köyü'nde çobanların bulduğu mağara kaderine terk edilmiş durumda. 2005 yılında onarımı ve ışıklandırılması yapılan mağaranın kapısı asma kilitle kapalı. Makaracı Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki Gürcüoluk Mağarası'na girmek isteyenler kapının kapalı olmasından dolayı içeriye giremiyor. Mağaraya kapının yanındaki taşların sökülmesiyle girilebiliyor. 169 metre uzunluğundaki mağarada sarkıt ve dikitlerle damlataşlar dikkat çekiyor. Mağarada 8 yıl önce takılan lambaların hepsinin kırıldığı, jeneratörün ise parçalarının çalındığı belirlendi.

Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Gürcüoluk Mağarası'nın tabiat parkı statüsüne kavuşmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, "Tabiat parkı statüsüne kavuşan Gürcüoluk Mağarası'na bundan sonra yatırımlarımız daha hızlı olacaktır. Bugüne kadar, turizm konusunda eksik kalan mağaramıza bakanlıklarımızın yapacağı yatırımla daha çok turist gelmesini sağlayacağız" dedi.

Mağarayı gezen Makaracı Köyü Muhtarı Mustafa Okyay, "Biz buranın bir an önce turizme kazandırılmasını bekliyoruz. Şu anda kapısı kilitli. Köyümüze gelerek mağarayı gezmek isteyen çok sayıda turist geri dönmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2013 Salı 16:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?