22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

ATİM işçileri başkanını seçecek

Genel Maden İş Sendikası (GMİS) seçimleri öncesinde Bartın Amasra Müessese Müdürlüğü (ATİM) işçileri, sendika seçimleri ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. 

23 Şubat'ta 8. Olağan Genel Kurulunu yapacak olan GMİS Amasra Şubesi seçim çalışmalarına başladı. 30 yer üstü ve 80 yeraltı olmak üzere toplam 110 delegenin seçimlerinin yapılacağı genel kurul sonrasında belirlenecek bir tarihte, delegeler Şube Başkanını kendi aralarında seçecekler. Şu anki sendika Başkanı Hakkı Arslan'ın karşısına çıkmaya hazırlanan İsmail Santur, maden işçileri ile birlikte açıklama yaptı. 

Açıklama öncesi yaklaşık 100 araçlık konvoyla basın açıklamasının yapılacağı Terminal mevkiine gelen İsmail Santur, burada yaptığı konuşmada, "Bizler yörecilik, hemşehricilik değil, ekmeğimizin, aşımızın peşindeyiz. İşyerimizi özelleştiren, kapatmaya çalışan düşünceye karşı, savunucu bir hareket başlattık. Bu hareketimiz dalga dalga büyüyüp, sınırların dışına çıkacak, bütün bölgeyi ve ülkeyi saracak. Kırmızı çizgiler çoktan aşılmış olup, sabırlar taşmıştır. Birileri buna dur diyecekse, o birileri bizleriz. Bizler kadrolarımızı en iyi şekilde hazırladık. Göreve talibiz. Sizi en iyi anlayanlar bizleriz. Kömürün değerini bilenleriz, ekmeğin kıymetini bilenleriz, ekmeğimizi, işimizi, işyerlerimizi kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bizler barış, kardeşlik, huzur içinde bir çalışma ortamı oluşturmak için göreve talibiz. Modern koşullarda, sağlıklı ve daha fazla üretim için göreve talibiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 13:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?