18
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Barış'ın ölümü beni perişan etti!

Barış Akarsu'yu Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan sinema sanatçısı Zerrin Arbaş, Türkiye'deki trafik kazalarının kamyon ve tır şoförlerinden kaynaklandığını öne sürdü.


Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen Amasra Barış Akarsu'yu Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katılan sinema sanatçısı Zerrin Arbaş, Barış Akarsu'nun ölümünün kızının acısını unutturduğunu söyledi. 5 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Derya Arbaş'ın annesi Zerrin Arbaş, Akarsu'yu anmak için Amasra'ya geldiğini belirterek, "Barış Akarsu için geldim. Akademi Türkiye yıllarından beri Barış Akarsu fanatiğiyim. Onu çok seviyordum.

Ölümü çok perişan etti. Kendi çocuğum vefat etmiş kadar çok büyük üzüntüler yaşadım. Barış'ın annesiyle konuşup tanıştık. Ona Barış Akarsu anma etkinliklerine geleceğim diye söz verdim ve geldim. Barış Akarsu'yu tanımadım ama Barış'ı tanıyan insanları tanıyorum. Barış müthiş bir elektriği olan bir insan olduğunu çok daha iyi anlıyorum. Burada Amasra'nın tanıtımına barış Akarsu'nun büyük katkısı var. Amasra Barış ile daha da meşhur bir yer oldu" dedi.


Trafik kazalarından her yıl bir çok insanın hayatını kaybettiğini ve bir çok insanın da sakat kaldığını belirten Zerrin Arbaş, trafik kazalarının genelinde ağır vasıta araçlarının şoförlerinin suçlu olduğunu söyledi. Arbaş, "Trafik kazaları hakkında söyleyecek çok şey var. Trafik kazaları Türkiye'de daha fazla oluyor. Tatillerde, yılbaşında ve bayramlarda yüzlerce, binlerce insan ölüyor. Trafik kanunlarını daha dikkate almak lazım. Maalesef kazaların çoğu kamyon ve Tır'lardan oluyor. Büyük araçların şoförleri ehliyetsiz. Çok iyi araba kullanmayan bir takım insanlar nasıl cüret edip bu araçları kullanıyorlar anlamış değilim. Bunların yüzünden kazalar oluyor" dedi.


Akşam saatlerinde düzenlenen konser etkinliklerini de katılan Zerrin Arbaş, burada yaptığı konuşmasında da, "Bütün Türkiye Barış'ı sevsin. Barış gerçekten çok özel bir insandı. Barış Akarsu gerçekten benim çok sevdiğim bir insandı. O kadar çok seviyorum ki, neredeyse ben kızımın ölümünün acısını unuttum onun vefatıyla. Bütün kalbimde bugün buradayım. Hep birlikte, onu ebediyen yaşatacağız" diye konuştu.
Sinema Sanatçısı Zerrin Arbaş'a, Barış Akarsu Anma etkinliklerine verdiği destekten dolayı çeşitli hediyeler verildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?