22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

İsrail Büyekelçisi Amasra'da

İsrail’in Türkiye Büyükelçisi Pinchas Avivi, hafta sonu tatili için Bartın’ın Amasra İlçesi’ne geldi.

Amasra’da gezen Büyükelçi, İsrail ve Filistin arasında bundan böyle barış olacağını belirtirken, Türkiye’nin AB ve Kıbrıs konusundaki politikalarını desteklediklerini belirtti. İsrail Büyükelçisi Pinchas Avivi, tatil için geldiği Bartın’da Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakereleri, Filistin, Irak ve Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu barış sürecinde bundan böyle sürekliliğin sağlanacağını belirten Büyükelçi Avivi, "Bu barış bundan böyle var olacaktır. Görüşmeler olumlu geçti. Bu barış sürecinde Türkiye’nin de rolü oldu. Birleşmiş Milletler’in her türlü girişimi destekleyecek kararda olmasını bekliyoruz. Kıbrıs konusunda Türkiye çok dikkatli adım atmalıdır. Bu uğurda bir sürü toplantı vardı. Annan planı ışığında Türkiye’nin uyguladığı politikalar gayet güzel. Annan planının her iki tarafı da kapsayacak şekilde olmasını bekliyoruz. Irak’ta yaşanan son gelişmeler hem İsrail hem de Türkiye açısından önemli. Yine Birleşmiş Milletler’in kararları doğrultusunda görüşmeler yapılmalıdır. Demokratikleşme ve batılılaşma yönünde adımlar atılmalıdır. Batı yanlısı bir politika izlenmelidir" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu’ndan sonra Orta Doğu’da her zaman gözyaşı ve kan döküldüğünü, ancak zaman zaman barışlar da olduğunu belirten Büyükelçi Avivi, Türkiye’nin bölge ülkesi olarak önemli görevler üstlendiğini ve Orta Doğu’daki barışın sağlanması yönünde elinden geleni yapacağına inandığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 17:09:23
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?