26
Mayıs
2024
Pazar
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Kazalara fotoğraflı önlem

KAZALARA FOTOĞRAFLI ÖNLEM

Bartın'ın Amasra ilçesine gitmek için kullanılan eski yol üzerinde bulunan virajlarda meydana gelen kazalara dikkat çekmek isteyen vatandaşlar, yolların fotoğraflarını çekerek gazetelerde yayınlatıyor ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyor.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde çalışan Makine Mühendisi Faruk Papila, Amasra yolunda meydana gelen kazaların araştırmasını yaparak, kazaların oluştuğu virajların fotoğrafları çekti. Makine Mühendisi çektiği fotoğrafları gazetelerde yayınlatarak, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştı.

 Papila, "Amasra antik yol ıslah çalışmalarının tekrar başlaması için, isteklerimizin olduğu virajların resimlerini çekerek, basının ve kamuoyunun bilgisine sunmaya çalışıyoruz. Birinci isteğimiz olan, Amasra mezarlık üstündeki göçen yerin ıslah edilmesi isteklerimizle başladık. İkinci isteğimiz olan, ATİ Lojmanlarının alt mevkiinde kalan keskin virajın ıslah edilmesini istedik. Bu isteklerimi sunarken, araçların yol üzerindeki durumunu belgeledik. Bu virajlarda bir çok kaza meydana geldi. Bu virajın adı 'Hongur' virajıdır. Aynı yerde 5 gün içinde 2 araç yoldan uçtu. Şu ana kadar, şükretmek lazım ki, ölümlü bir kaza olmadı. Yaralı olarak araçtan çıkmak kolay mı zannediyorsunuz? Geçmişteki bir kazada, bir yaralının bel kemiğinin kırıldığı yönünde duyumlar aldık. Neden, Hongur virajı deniyor? İlk defa, ciddi bir Trafik kazasını yaparak tarlaya uçan, Hongur Osman'dan ismini almıştır. Yıllar boyu bu virajdan, tespit edebildiğimiz kadarıyla Hongur'dan sonra, Hamsi kamyonu, Ataman bey, kömür kamyonu, Kayadibinden Mustafa, Kömürcü Deli Mehmet, kamyoncu Hasan, Gömüden Ömer, En son Kamyon ve kartal otomobil uçmuştur. Bir önlem alınmış mı? Yok. Hongur virajını nerde olduğunu, hiç merak ettiniz mi? 1 yıl önce, Valilik makamına ve bilgi olarak Başbakanlık makamına verdiğimiz dilekçemizdeki Amasra'dan Bartın'a giderken tehlike arz eden bölgeleri belirtmiştik. Burada 9 maddeyi gündeme taşıdık. Buraların tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

Makine Mühendisi Faruk Papila, Amasra yolunda kazaların yaşanmaması için başlatılan çalışmalara öncülük ettiğini ve buralarda bir çok kazanın olabileceğini, bu virajlarda mutlaka önlem alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 15:34:04
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 18:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?