18
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Maden işçilerine hazin tören

Amasra İlçesi’nde bulunan TTK Amasra Müessesesi’ne bağlı maden ocağında dün akşam meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2 maden işçisi, bugün düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Ölen madencilerden Hüseyin Onur’un 9 aylık hamile eşi ise tören sırasında fenalaştı.

TTK Amasra Müessesesi 2 No’lu Ocak’ta dün akşam yaşanan göçükte toprak altında kalarak hayatını kaybeden Yılmaz Mert ve Hüseyin Onur için bugün cenaze töreni düzenlendi. Yılmaz Mert, Amasra’ya bağlı Gömü Köyü’nde, öğle namazını müteakip köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Yılmaz Mert’in yakınlarının sinir krizi geçirdiği cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı. Güler, buradaki cenaze töreninin ardından, hayatını kaybeden diğer madenci Hüseyin Onur’un Kazpınarı Köyü’ndeki cenaze törenine katıldı.

Hüseyin Onur’un, doğumuna 10 gün bulunan 9 aylık hamile eşi Selda Onur’a (22) başsağlığı dileyen Bakan Güler, daha sonra cenazenin defnedilmesini beklemeden köyden ayrıldı. Bakanın gidişinin ardından ise, 1.5 yaşında Enes adında bir çocuğu daha bulunan Selda Onur, aniden fenalaştı. Baygınlık geçiren genç kadın, olay yerinde bekletilen ambulansla SSK Bartın İbrahim Denizcier Hastanesi’ne kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 09:18:18
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 11:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?