19
Mayıs
2024
Pazar
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Miniklerden ağaç seferberliği

Bartın'ın Amasra İlçesi Makaracı İlköğretim Okulu öğrencileri "Bir fidan bir çocuk" kampanyası çerçevesinde 250 fidan dikti.


Makaracı ilköğretim okulu öğrencileri "Bir fidan bir çocuk kampanyası" çerçevesinde Gürcüoluk Mağarası yakınlarındaki orman boşluğunda fidan dikimi gerçekleştirdi. Bütün sınıfların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ceviz ve akça ağaç olmak üzere 250 fidan dikimi yapıldı. Amasra Orman İşletme Şefliği personeli, öğrencilere fidan dikerken dikkat edilmesi gereken hususları, fidan çukurunun ne şekilde açılması gerektiğini, çıplak köklü ceviz ve akça ağaç fidanlarının köklerinin selekte edilerek fidan çukuruna ne şekilde dikileceği ve ne şekilde sıkıştırılacağını gösterdikten sonra dikim yapıldı.
Okul Müdürü Hakan Karaçam, "Fidan ve ağacı sevdirmek ve çocuklarda çevre bilinci kazandırmak için yaptığımız bu etkinliğin amacına ulaşacağına inanıyoruz. İleriki yıllarda da bu tür etkinlikleri okulumuz bünyesinde sürdürmeye çalışacağız" dedi. Makaracı İlköğretim Okulu öğrencileri daha sonra okulun etrafına fıstık ve çam fidanları dikti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?