24
Mayıs
2024
Cuma
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Soğuk olta balıkçılarına yaradı

Bartın'da hava şartlarının kötü olması özellikle olta balıkçılığı yapan vatandaşlara yaradı. Amasra'da balık tutanlar çinekop bolluğu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bartın'da etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava olta balıkçılarına yaradı. Olta balıkçılığını seven vatandaşlar Amasra'da bulunan küçük liman ve mendireğe akın etti. Vatandaşlar oltalarıyla birlikte balık tutmanın zevkini yaşadı. Kötü hava koşulları sebebiyle liman içinin sıcak olması özellikle çinekop türü balıkların liman içine girmesine sebep oldu.

Bunu fırsat bilen balıkçılar uzun süre çinekop avı yaptı. Balıkçılar, "Balık tutmak bizi stresten uzaklaştırıyor. Ayrıca insan kendi tuttuğu balığı yiyince daha fazla zevk alıyor. Akşam evimize balıkla gidiyoruz. Çoluk çocuğumuzla birlikte tuttuğumuz balıkları afiyetle yiyoruz. Herkesi balık tutmaya bekleriz. Herkese yetecek kadar balık var" dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesine balık tutmaya gelen balıkçılar, balıkları avlamak için yem olarak da balık kullanıyor. Çinekop balığı tutmak isteyenler oltalarının uçlarına hamsi balığı takıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?