15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

Tarihi eser operasyonu

Bartın'da alıcı kılığına giren polislere tarihi eser satmak isteyen 5 kişi yakalandı.

Bartın'da tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda, çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Amasra'da bir tarlada çok sayıda sikke ve tarihi eser bulan Bayram H., Ergin A., L.G., E.A. ve E.K. adlı şahıslar buldukları eserleri satmaya çalıştı.

Arıt Yol Kavşağında alıcı kılığına giren jandarmaya tarihi eserleri satmaya çalışan 5 kişi suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda, 1 adet insan kafası figürlü heykel, 1 adet içinde 7 tane domuz figürleri bulunan bakır levhalar, 1 adet topraktan yapılmış pipo,1 adet topraktan yapılmış üzerinde insan figürlü kalemlik, üzerinde 2 namlusu olan namludan doldurulan çift tetik ve çift horozlu Osmanlı Dönemine ait tarihi silah, Bizans dönemine ait 13 adet sikke ve 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen tarihi eserler Amasra Müze Müdürlüğü'nde kontrol edildi. Yapılan değerlendirmede silah ve piponun Osmanlı Devleti dönemine ait olduğu, sikkelerin Bizans dönemine ait olduğu belirlenirken, heykel ve domuz figürlü bakır levhaların sahte olduğu belirlendi. Müze yetkililerinin ender rastlanan bir eser olan çift tetikli ve çift horozlu tabancadan etkilendikleri belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?