24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Sığır yetiştiricilerine sertifika

Ulus İlçesi Ağaköy’de düzenlenen sığır yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ulus İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen sığır yetiştiriciliği kursunun sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Bartın Valisi Ali Güngör, Ulus Kaymakam Vekili İsmail Tezel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Damızlık Süt Sığırcılığı projesi çerçevesinde 50 aileye 4’er adet damızlık sığır verildiğini ifade ederek, "Bölgede hayvancılığı geliştirmeyi amaçlıyoruz. Uygulanacak hayvancılık projesini destekleyecek şekilde yem bitkileri tedarikiyle yetiştiricilerin eğitimine önem veriyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz kursa 49’u erkek ve 23’ü kadın olmak üzere toplam 72 çiftçi katıldı. 2 hafta süren kursu başarıyla tamamlayanlar ise belge almaya hak kazandı" dedi.

Bartın Valisi Ali Güngör de kursiyerleri kutlayarak, sertifikaları takdim etti. Güngör, "Eğitimi başarı ile tamamladınız. Bundan böyle eğitimini aldığınız bilgileri, tecrübelerinizle birlikte hayata geçirerek sığır yetiştiriciliğinde başarılı olacağınıza inancım tamdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 13:39:55
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 17:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman korkut IP: 88.226.195.xxx Tarih : 31.05.2006 23:43:47
Hayvan yetiştiriciliği konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyor,yöremize faydalı olacağına yürekten inanıyorum. bir zamanlar %75 eğimli arazilerde karasabanla çift süren ve ekmeğini bu arazilerden çıkaran insanımızın bu yolda büyük başarılar elde edeceğine eminim.Birlik ruhunu yöremize tekrardan aşılayan kooperatif yöneticileri ve üyelerini canı yürekten kutlarım