2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Salih Yolcu

Gurbetçi Salih Yolcu’nun bağışı ile Bayburt'a gölet, sulama kanalı ve havuz yapılacak


Köy Hizmetleri Bayburt İl Müdürlüğüne 250 milyar lira bağışlayan Salih Yolcu’ nun bu bağışı ile yapımına başlanan Demirözü Beşpınar göleti yıl sonunda tamamlanacak.

41 yıl Almanya’da çalıştıktan sora memleketi Bayburt’a dönen Salih Yolcu adlı vatandaş birikiminin önemli bir bölümü ile bu güne kadar çok ender görünen bir hayır işi yaparak, sulu tarıma imkan tanınması için köy hizmetleri Bayburt il müdürlüğüne gölet yapımında kullanılmak üzere 250 milyar lira bağaşladı.

62 yaşındaki gubetçinin bağışı ıle Bayburt Demirözü ilçesi Beşpınar beldesinde gölet yapımına başlandı. Köy Hızmetleri Bayburt il Müdürü Nidai Kroğlu, SalihYolcu’nun söz konusu bagışının ilde ilk örnek olduğunu vurgulayarak ‘Hayırsever vatandaşımızın bu bağaşı yaparken çok önemli bir şartı da oldu. Kendisi bagaş karşılığında yapılacak sulama göleti, kanalı ve havzunu kendi köyü ile akrabalarının bulunduğu köye yapılmamasını istedi, bu da bizi ayrıca duygulandırdı, hayırsever vatandaşımızın yardımı ile yaptıgımız göletten faydalanacak olan köyde bu hayırsever vatandaşımız hıç tanınmıyor’dedı. İl müdürü Köroğlu, bagışla gölet inşaatında çalışan iş makinelerinin akaryakıtı ile demir ve çimentonun karşılandığını belirtti.Yapımına başlanan Beşpınar gölet inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanarak tarım arazilerinin sulaması için su tutmaya başlanacak. Bagışla, ayrıca sulama kanalları ile sulama havuzu da inşa edilecek. 300 kişinin yaşadığı Beşpınar köyönde bin hektara yakın tarım alanı sulanarak sulu tarım yapılacak.

Yaptığı bağaşla bir anda bayburt’da ilgi odağı haline gelen salih yolcu üretime dönük bir hayır işi yapmayı istediğini belirterek ‘Birçok yakınım okul, yurt, cami v.b işlerde hayır işi yapmamı istedi ancak ben özellikle bayburt’da sulu tarım imkanı bulunmadığı için üretime dönük bir işin yapılmadığına şahit oldum ve böyle bir karar aldım. Okulda okuyan çocuk tarlası sulanmadığı için üretime katkısı yoksa aldığı eğitim ne işe yarar’dedi. Yolcu ‘Neden kendi köyünüze olmayacak şartı koydunuz’sorusunuda şöyle cevapladı..
‘kendi tarlalarını sulatmak için bu işi yapıyor demesinler diye’

Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Özdemir Peker, bagışı ile il’de gölet yapılmasını isteyen Salih Yolcu’ya teşekkür etti. Bayburt il müdürlüğü ilgilileri ile Salih Yolcu’nun (ön sırada ortada)
da katıldığı toplantı yaptı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar