3
Mayıs
2024
Cuma
BAYBURT

Orhan Hakalmaz


Orhan Hakalmaz   (1964- ) 

Sanatçı.Aslen Bayburt kökenli olan sanatçı, Samsun’da doğdu. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaslarda başlamıştı. Babasının da müziğe karsı olan ilgisi, sanatçının müziğe olan tutkusunu daha da çok artırmıştı. Sanatın o büyük deryasına babasının da desteğiyle altı yasında bağlama çalmayı öğrenerek başladı. Eğitimine Samsun’da başlayıp İstanbul’da bitirdi.

 İlkokulu Samsun "Otuz Ağustos İlkokulunda okudu. 8 Yasında Karadeniz Altınses Yarışması’nda birinci oldu. 12 Yaşında İstanbul Radyosu amatör ses sanatçısı imtihanını kazandı ve bant yapma izni verildi. 

Bir çok kez TRT İstanbul Radyosunda "Çocuk Saat" adli programa katılıp türkü söyleyip saz çaldı. 1977 Yılında I.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı giriş imtihanlarını kazanarak, öğrenimine başladı. Konservatuarda değerli hocalarımızdan rahmetli Nida Tüfekçi’nin öğrencisiydi. 

Bu arada TRT İstanbul Radyosunda akitli saz sanatçısı olarak göreve başladı. Yaklaşık iki sene çalıştı. 1988 Yılında mezun oldu. Ayni yıl I.T.Ü. Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Halen bu görevi yürütmektedir.
 
1991 Yılında İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M. Alanında mastırını yapıp Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin incelemesi adli tezini savundu. 1994 Yılında I.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı korosunda şef yardımcılığı daha sonra şeflik yaptı. TRT Radyosunun ve Devlet Konservatuarı’nın T.H.M. konserlerinde solist, korist ve bağlama sanatçısı olarak yer aldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar