22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDINTEPE - BAYBURT

50 arıcı Ordu'da seminere katıldı

Bayburt’un Aydıntepe İlçesi’nde organik bal yetiştirilmesine teşvik olarak hazırlanan Teknik Arıcılık ve Organik Bal Eğitim Projesi kapsamında Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda Aydıntepeli arıcılara eğitim semineri verildi. Eğitim seminerine Aydıntepe’li yetkililer 50 kursiyer katıldı. 

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülten Bulut, enstitü hakkında bilgi verdi. Bulut “Arıcılık Araştırma Enstitüsü Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne bağlı Arıcılık konusunda faaliyet gösteren Türkiye'de tek olan konu Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’dür. Dolayısıyla faaliyet alanı Türkiye genelidir. Arıcılık Araştırma Enstitüsü: Ülkesel bazda; arıcılık için veri toplamak ve değerlendirmek, temel ve stratejik araştırmalar yapmak, gen kaynaklarını toplama ve muhafaza etmek, çalışma konularında laboratuar imkanlarını geliştirmek ve bu imkanlar açısından diğer kuruluşlara yardımcı olmak, literatür temin etmek, eğitim yaptırmak ve yayın yapmaktan sorumludur. "dedi. 

Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Teknik Arıcılık ve Organik Bal Eğitim Projesi 50 kursiyerin katıldığı 12 ay devam edecek ve 67 bin Euro’luk bütçesiyle Aydıntepe İlçesi’nin Organik Bal Yetiştirilmesini canlandırmak için yapılmış bir projedir. Arıcılık konusunda da zorluklar yaşayan Bayburt ilindeki arıcılığın daha da gelişmesi içinde iyi bir eğitim ve iyi bir bilgi alınması gerekmektedir. İşte bunun içinde çok anlamlı bir eğitim semineridir. “ 

Seminer, kursiyerlerin arı hastalıkları inceleme laboratuvarı ve enstitü bünyesindeki diğer bölümleri gezmesiyle sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 09:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Çalık IP: 85.110.64.xxx Tarih : 26.09.2007 20:53:14

Bu tür toplantı ve seminerlerin yararı şüphesiz tartışılmaz.Ancak bizler hala üretim safhalarında dönüp duruyoruz.az veye çok üretmeyi ilkelde olsa biliyoruz. Asıl eksiimiz ürettikleimizi nasıl muhafaza edeceğiz.nasıl pazarlayacağız.Sadece bal değil,polen,propolive mum nasıl zayi etmeden elde edilir.elde edilenler nasılmuhafaza edilir?Bunun için entekre bir tesis kurulamazmı?bunu için yıllarını arılıkla geçirenlerin görüşlerinden ve tecrübelerinden faydalanılamazmı? YİNEDE DERDİMİ DÖKECEK BİR SAHİFE BULDUUM İÇİN TEŞEKKÜR DİYOR MİNNETARLIĞMI SNUYORUM.32 YILLIK EĞİTİCİ VE 17 yıllık arıcyım