19
Mayıs
2024
Pazar
AYDINTEPE - BAYBURT

Aydıntepe ikinci Uzungöl olacak

Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde 2 bin 350 rakımlı Aydıntepe Yaylasında İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Aydıntepe Göleti’nde sona doğru gelindi.

Bayburt Valisi Kerem Al beraberinde Belediye Başkanı H.Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Vali Yardımcıları Erdoğan Temizyürek ve Mehmet Ali Akyüz, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayındırlık İl Müdürü Ali Dilber, İl Genel Meclis Üyeleri ve Sekreteri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çalışmaları yerinde inceledi.

İKİNCİ UZUNGÖL OLMAYA ADAY
Aydıntepe Yaylasına yağan kar yağışı nedeniyle gölet alanına ulaşımda bir hayli zorluk çekildi. Gölet çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Kerem Al, “Yapımına devam edilen Aydıntepe Göleti, tamamlandığında bölgede cazibe merkezi olmayı hedefliyoruz. Su kapasitesi 1,5 milyon metreküp olması beklenen gölet; sulama, içme suyu ve turizm amaçlı olarak kullanılacak. 4 bin dekar alanı kaplayacak olan gölet, Aydıntepe Ovasına su aktarmanın yanı sıra Devlet Su İşleri’nin pompaj tesislerini de destekleyecek. Böylelikle, şu an enerji harcanarak sulanan Aydıntepe Ovası, bu enerji harcamasına ihtiyaç olmadan sulanabilecek. Yine, gölette gerekli altyapı oluşturulursa elektrik üretilebilecek. Soğanlı Dağı’nın yamaçlarında 2 bin 350 metrelik rakımda oluşturulan gölet, Aydıntepe Yaylasına ayrı bir enerji getirecek. Geniş bir çiçek florasına sahip bu alan, Aydıntepe Yayla Göletinin bitirilmesiyle, yapılacak sosyal tesisleri ve çevre düzenlemesi ile bölgede ikinci bir Uzun Göl olmaya aday görünüyor.“ dedi.

AYDINTEPE TURİZM CENNETİ OLACAK
Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan ise çalışmalar hakkında şunları söyledi ”Daha şimdiden çekim merkezi olmaya başlayan Aydıntepe Gölet’inin şu an su tutmaya başlaması ile hedeflerimize ne kadar yaklaştığımızı hayal eder olduk. Yapılacak sosyal tesisler, restoranlar ve dinlenme alanları ile “Yeraltı Şehri”ni tam anlamıyla kullanamayan Aydıntepe’nin göletle birlikte bir turizm cenneti olmasını hedefliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 12:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?