19
Mayıs
2024
Pazar
AYDINTEPE - BAYBURT

AB destekli proje start aldı

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi'ne bağlı Aşağı Kırzı Köyü'nde "Örgütlü ve Bilinçli Tarımsal Üretime Doğru" proje düzenlenen törenle başladı. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve DPT koordinasyonunda SS.Aşağı Kırzı Sulama Kooparatifi'nce yürütülen 10 ay süreli ve 80 bin Euro maliyeti olan "Örgütlü ve Bilinçli Tarımsal Üretime Doğru" projenin çalışmaları başlatıldı. 

Düzenlenen törene Bayburt Vali Yardımcıları Polat Kara ve Erkan Karahan, Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, SS.Aşağı Kırzı Köyü Sulama Kooparatifi Başkanı Salih Tutuş'un yanısıra il ve ilçe kurum müdürleri ve Aşağı Kırzı köylüleri katıldı. 

Aydıntepe Kaymakamı Kemal Şahin, törende yaptığı konuşmada, "Aşağı Kırzı Köyü 110 hanede 520 kişi yaşayan ve 80 öğrencisi bulunan ve eğitim alanında da başarılı grafik gösteren köyümüzdür. Köy halkının birlikte hareket edilmesi ve sivil toplum örgütü bakımından ilde kabul edilen ilk projeden biridir. Aşağı Kırzı Köyü Sulama Kooparatifi'nin tarımın her alanında birçok faaliyetleri vardır. AB Projelerinde Aydıntepe olarak aslan payını alan bölgeler arasında yer almaktadır. İlçede 8 projeden 7'si istenilen ve amaçlanan şekilde yürütülmektedir. Türkiye'de Avrupa Birliği Projeleri'nden en fazla yararlanma oranıyla Aydıntepe İlçesi önde gitmektedir." dedi.
Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin de yaptığı konuşmada, şunları söyledi:" Bayburt ili AB Projelerinden elde ettiği 6 milyon Euroluk aslan payı alan ve kişi başına en büyük payı alan iller arasındadır. Bayburt ilinin kalkınma eksenini çıkardığımızda tarım ve hayvancılığın ön plana çıktığı görülmektedir. Bu kapsamda yerinden kalkınma çerçevesinde işte bu proje gibi çok ciddi projeler üretilmekte ve çok ciddi çalışılmaktadır."dedi. 

Proje açılış töreni Proje Koordinatörü Hakan Karabulut tarafından projeyi tanıtıcı slayt gösterimi ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 12:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?