18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDINTEPE - BAYBURT

Aydıntepe sergiler mekanı oluyor

Aydıntepe Yeraltı Şehri’nden esinlenilerek düzenlenmesi düşünülen bir Resim Sergisi, Bayburt’ta ilk Sanat Evi kurucusu Ressam Ülkü Koçan tarafından gerçeğe dönüştürülüyor.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 87. Yıldönümü kutlamala-rının yapılacağı 21 Şubat günü Bayburt Belediye Kültür Salonunda açılması planlanan “Kalede Seyrüsefer” isimli serginin Aydıntepe Yeraltı şehri galerilerinde de sergilenmesi için ön girişimlerde bulunmak üzere Aydıntepe’ye giden Ressam Koçan, Aydıntepe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürünün de katıldığı bir toplantıda, Aydıntepe’de belirli zamanlarda 2005 yılını kapsayacak sergiler açılması konusunda mutabık kaldılar.

21 Şubat’ı müteakiben 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi günlerde Aydıntepe’de çeşitli mekânlarda açılması düşünülen sergilerin, Aydıntepe’li öğrencilerin de katkıları sağlanarak düzenleniyor olması ile sanatsal bir akımın İlçede çok şeyler değiştireceği gerçeğinde mutabık kalındı.

Mahmut Aydemir / Bayburt
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 14:25:37
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 12:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?